-0°C
Scattered clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Stede Broec)

Wat een prachtige beelden weer op tv. De Olympische Spelen, één van de grootste sportevenementen ter wereld is aan de gang. De eerste gouden medaille voor Nederland ging naar Westfriesland. Nuchter maar ook zeker heel trots zijn we met allen op ‘onze’ Westfries Irene Schouten. De uitstraling die deze prestatie heeft op de jeugd is enorm. Het aantal schaatsers zal dankzij dit en de andere successen weer toenemen en dat is mooi voor deze Hollandse sport.

In Stede Broec zitten we ook niet stil. Het kernteam van het Sportakkoord is uitgebreid en er worden trainingen en scholingen gestart om bestuurders en trainers verder op te leiden. Op één dag had ik begin deze maand drie gesprekken met enthousiaste verenigingen die graag de volgende stap wilden zetten.
Ook wordt er gewerkt aan een interactieve bijeenkomst waarin we de partijen uit de gemeente gaan stimuleren om projecten in te dienen zodat het geld uit het Sportakkoord een mooie bestemming krijgt. Deze bijeenkomst zal waarschijnlijk in april gehouden worden.

Daarvoor zullen in maart natuurlijk nog de Gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Hopelijk besteed de politiek ook veel aandacht aan het belang van sport en bewegen. Houd de programma’s goed in te gaten en kijk welke partij het beste aansluit bij jouw normen en waarden. Verlies daarbij het belang van sport niet uit het oog!

Kortom, het blijven mooie en belangrijke tijden voor de sport.

Met sportieve groet,

Jordi Meester
Verenigingsadviseur en Adviseur Lokale Sport
Stede Broec

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl