13°C
Drizzle

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Het weer is de laatste weken beter en het is ’s avonds langer licht. Vroeger toen ik zelf nog op de basisschool zat, betekende dat langer buitenspelen. Voetballen, verstoppertje, spelen op het schoolplein, als het maar met klasgenootjes was.

Op woensdag 8 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton. Een belangrijk initiatief voor zowel mijn rol als buurtsportcoach als vakleerkracht. Buitenspelen is niet alleen ontzettend goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Ze leren ook hun grenzen verleggen en doordat ze die tijd niet doorbrengen op een beeldscherm is het ook nog positief voor de ogen.

Als ouder/verzorger of als opa of oma kun je hier ook een rol in spelen. Het kan soms best moeilijk zijn om kinderen naar buiten te krijgen, maar je kunt ze wel stimuleren. Vertel bijvoorbeeld welke spelletjes je zelf vroeger deed. Wie weet kun je het samen even spelen, bijvoorbeeld: stoepranden, elastieken of schipper mag ik overvaren? Geef als (groot)ouder in ieder geval het goede voorbeeld en ga samen op pad. Een goed voorbeeld doet namelijk vaak volgen!

Hieronder een aantal tips:

  1. Bezoek speelplekken bij je in de buurt.
  2. Maak een wandeling, fiets- of skeelertocht. Onderweg kun je een aantal kleine opdrachten bedenken, zoals wie heeft de meeste takken bij elkaar verzameld?
  3. Bouw samen in de tuin een mooie hut of tent.
  4. Ga opzoek naar dieren (vogels, insecten, ect.)

Tijdens de buitenspeeldag zijn (groot)ouders met jonge kinderen natuurlijk ook van harte welkom bij speeltuin Kindervreugde. Om iedereen uit te dagen lekker naar buiten te gaan, is er gratis entree en ook Druppie (de mascotte van JOGG ‘’Gezonde Jeugd – Gezonde Toekomst’’) komt langs.

Succes en gebruik het mooie weer om lekker met de (klein)kinderen naar buiten te gaan!

Sportieve groet,  

Fleur de Wit    

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen    

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland   

Telefoon: 0229- 287700   

fdewit@teamsportservice.nl    

www.teamsportservice.nl/westfriesland   

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl