6°C
Broken clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Steeds vaker krijgt Team Sportservice vragen van verschillende organisaties of wij iets voor hen kunnen betekenen op het gebied van sport- en bewegen. Zo heeft de Buitenschoolse Opvang van Berend Botje ons bijvoorbeeld gevraagd of wij in de meivakantie voor alle kinderen een sportieve activiteit kunnen organiseren. Dat is niet de enige wens die zij hadden. Vanuit mijn rol als JOGG-regisseur (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) ben ik met deze kinderopvangorganisatie in contact gekomen. Zij gaven onder andere aan, dat de pedagogisch medewerkers het moeilijk vinden om voldoende bewegen te integreren in het dagelijks programma. Even lekker buitenspelen, maar wat kun je nog meer? Vanuit die invalshoek ben ik uitgenodigd om binnenkort een inspiratiesessie te verzorgen voor de pedagogisch medewerkers over de beweegmogelijkheden in de kinderopvang. Een leuke uitdaging, er is namelijk meer mogelijk dan je denkt!  

Een ander mooi vraagstuk waar we op in spelen, kwam van de activiteitenbegeleiders van Overvest. Na alle lockdowns de afgelopen twee jaar, signaleerde ze dat de bewoners van de aanleunwoningen regelmatig buiten de boot vielen. Ze waren plotseling niet meer welkom in het huis. Daar wilde ze graag verandering in brengen. Afgelopen jaar tijdens de Nationale Sportweek is er contact gezocht met deze bewoners. Meerdere gaven aan toch wel behoefte te hebben aan een gezamenlijke activiteit. Daarom gaan wij halverwege mei starten met een wandelgroep. Wilt u graag bewegen, maar liever niet alleen. En lijkt u wandelen een goed idee? Doe dan gezellig mee!   

Weer een klein inkijkje in een aantal mooie projecten waar ik momenteel mee bezig ben.  

Mocht u een vraag hebben over sport- en of bewegen of bent u betrokken bij een organisatie die iets wilt doen op dit gebied en hebben jullie hulp nodig, neem dan vrijblijvend contact op.  

Sportieve groet,  

Fleur de Wit    

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen    

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland   

Telefoon: 0229- 287700   

fdewit@teamsportservice.nl    

www.teamsportservice.nl/westfriesland   

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl