14°C
Broken clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Wat een feest, korfbalvereniging DTS bestaat dit jaar 75 jaar! Dit gaan zij natuurlijk groot vieren met een week lang plezier, korfbal en feest. Tijdens deze week vindt ook het schoolkorfbaltoernooi plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 april. Alle leerlingen uit Enkhuizen uit groep 3 tot en met 8 zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De vakleerkrachten van Team Sportservice zullen de komende weken dan ook extra aandacht aan korfbal besteden tijdens de gymles, zodat de kinderen die zich hebben aangemeld er helemaal klaar voor zijn! 

Ook de Koningsspelen staan alweer bijna voor de deur, op vrijdag 22 april. Helaas dit jaar nog geen grote, gezamenlijke Koningsspelen in Enkhuizen. De vakleerkrachten kijken dan ook samen met de school naar de mogelijkheden om er de 22ste toch een leuke en sportieve dag van te maken. Op vrijdag 25 maart wordt door Kinderen voor Kinderen het nieuwe Koningsspelenlied bekend gemaakt. Daarna kunnen de kinderen, maar ook de gymleerkrachten fanatiek aan de slag met het oefenen van de danspasjes. Hoe leuk als alle kinderen tijdens de Koningsspelen samen de Koningsdans kunnen dansen! 

Om er toch voor te zorgen dat de basisschoolkinderen in Enkhuizen dit jaar een sportieve dag beleven, wordt er als alternatief voor de Koningsspelen voor iedere school een sportdag georganiseerd. Deze zullen plaatsvinden in juni. Samen met verenigingen wordt een leuk en afwisselend programma opgesteld. Mocht je betrokken zijn bij een vereniging en het leuk vinden om leerlingen kennis te laten maken met jouw sport, dan hoor ik het graag.  

Sportieve groet,  

Fleur de Wit   

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen   

 Organisatie: Team Sportservice West-Friesland  

Telefoon: 0229- 287700  

fdewit@teamsportservice.nl   

www.teamsportservice.nl/westfriesland  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl