12°C
Scattered clouds
12°C
Scattered clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Het is enige tijd geleden dat ik mijn laatste column heb geschreven. Ik heb toen verteld over een nieuwe functie die ik sinds een aantal maanden, naast mijn werkzaamheden als vakleerkracht gym en buurtsportcoach mag vervullen, namelijk: JOGG-regisseur. 

JOGG staat voor ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’, met als doel kinderen en jongeren gezond en gelukkig te laten opgroeien in een gezonde omgeving. Doordat deze aanpak nieuw is in Enkhuizen, is ervoor gekozen om ons de komende drie jaar te richten op de doelgroep -9 maanden tot 4 jaar. Ik wil bij deze doelgroep een stevige basis neerleggen, zodat wij daar in de toekomst op kunnen voortborduren. Vanuit mijn rol als JOGG-regisseur heb ik de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met onder andere de verloskundige praktijk, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, het consultatiebureau en de GGD. Ik wil graag een netwerk opbouwen, zodat niet alleen ik, maar ook anderen die nauw betrokken zijn bij jonge kinderen, prioriteit geven aan een gezonde leefstijl. 

Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende bewegen. Samen met twee andere Westfriese JOGG-gemeenten (Medemblik en Koggenland) is er gewerkt aan de totstandkoming van drie kinderwandelroutes. Een kinderwandelroute is een leuke en leerzame speurtocht voor jonge kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Onderweg speuren de kinderen samen met hun (groot)ouders/oppas/begeleider, ect. naar de bordjes met een kabouter erop. Bij elk bordje hoort een leuke opdracht of een weetje. 

Op vrijdag 4 maart wordt de route in Enkhuizen feestelijk geopend. Lijkt het je leuk, zorg dan dat je erbij bent! Meer informatie over de opening is te vinden op de website van Team Sportservice West-Friesland.  

Sportieve groet,  

Fleur de Wit  

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen  

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland 

Telefoon: 0229- 287700 

fdewit@teamsportservice.nl  

www.teamsportservice.nl/westfriesland 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl