14°C
Broken clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Afgelopen voorjaar is er in Enkhuizen hard gewerkt aan het Lokaal Preventie Akkoord. Hierin zijn maatregelen opgenomen om bijvoorbeeld overgewicht, roken en alcoholgebruik tegen te gaan. In Enkhuizen is met veel partijen een keuze gemaakt om aan de slag te gaan met activiteiten die bijdragen aan ‘Gezond opgroeien in Enkhuizen’. De focus ligt dus voornamelijk op kinderen, jongeren en hun (groot)ouders. Een lokale en integrale aanpak die daar uitstekend bij aansluit is JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).

Sinds 1 september mag Enkhuizen zichzelf JOGG-gemeente noemen en mag ik dit proces begeleiden als JOGG-regisseur. De komende 3 jaar ga ik onder andere initiatieven op het gebied van gezond opgroeien aan elkaar verbinden. Ook ondersteun ik partijen die aan de slag willen met het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen. Op dit moment werk ik aan een plan van aanpak en voer ik met verschillende partijen kennismakingsgesprekken. JOGG Enkhuizen zal ook nog officieel worden afgetrapt, ik hoop begin 2022 meer informatie te kunnen geven over dit feestelijke startmoment.

Een ander groot feest is dat de Sint en zijn pieten weer in Nederland zijn. De voorbereidingen zijn dan ook alweer in volle gang om de kinderen binnenkort te laten gymmen als echte pietjes. Kunnen zij net zo goed over de daken balanceren, klimmen, zwaaien, cadeautjes bezorgen en in de schoorsteen mikken? We oefenen het allemaal tijdens de pietengymles, met op de achtergrond gezellige Sinterklaasmuziek.

Sportieve groet,

Fleur de Wit

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland

Telefoon: 0229- 287700

fdewit@teamsportservice.nl

www.teamsportservice.nl/westfriesland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl