14°C
Broken clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Vrijdag 4 juni was de tweede editie van de Balkon Beweegdag en wat was het leuk! In Overvest heb ik samen met een trainster van gymvereniging Vek-Wik en Stichting Doe Mé, bewegen op muziek gegeven, buiten op het terras en het balkon. Op bekende Nederlandstalige meezingers, zoals ‘’Una Paloma Blanca’’ of ‘’Mexico’’ hebben wij oefeningen gedaan voor het hele lichaam. Niet alleen de bewoners waren enthousiast, ook de activiteitenbegeleiders. Daarom gaan wij binnenkort kijken of wij er een vervolg aan kunnen geven.

Aangezien de zomervakantie er bijna aankomt, komt er ook helaas een einde het Extra Bewegen. Twaalf weken lang hebben ik samen met 8 kinderen één keer per week extra gegymd, zodat zij meer persoonlijk aandacht en hulp kregen om hun talenten te ontwikkelen. Wat hebben zij een plezier gehad en soms zelfs hun angsten overwonnen!

Afgelopen week vond vanuit het Sportakkoord een bijeenkomst plaats voor verenigingen, sportaanbieders, welzijnsorganisaties, het onderwijs en voor alle andere geïnteresseerden. Yordi Vermaat was namens het Athletic Skills Model (ASM) aanwezig en heeft de deelnemers onder andere geïnformeerd over het belang van veelzijdig bewegen. Daarnaast was ook het Ouderenfonds aanwezig om te vertellen over OldStars, het sport- en beweegaanbod voor 55+. Vanuit het Sportakkoord willen wij in Enkhuizen namelijk aan de slag met multisport voor kleuters. Een andere doelstelling is om het sport- en beweegaanbod voor 55-plussers te vernieuwen. Vindt u één of beide onderwerpen interessant, heeft u hier ideeën over of lijkt het u leuk om mee te denken. Neem dan contact op met Fleur de Wit, 0229-287700 of mail naar fdewit@teamsportservice.nl

Sportieve groet,

Fleur de Wit

Vakleerkracht bewegingsonderwijs en Buurtsportcoach Enkhuizen

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland

Telefoon: 0229- 287700

fdewit@teamsportservice.nl

www.teamsportservice.nl/westfriesland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl