14°C
Broken clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Drechterland)

Mijn sportdagen voor ‘t Pancratius en de Meester Spigtschool zitten er weer op en wat heb ik ervan genoten. Doordat de klassen in ‘een bubbel’ zitten, organiseerden we de sportdag anders dan voorgaande jaren. De leerlingen van het Pancratius hebben een hockeyclinic van de Westfriese Hockeyclub Hoorn en een tennistraining op de banen van TLC Wings gehad. Daarnaast wandelden ze naar het Keepmoving sportpark waar ze hun angsten overwonnen door op verschillende hindernissen te klimmen en klauteren. Het sportpark is een aanrader voor jong en oud.

De kinderen van de Meester Spigtschool kregen een honkbalclinic gegeven door honkbalvereniging Urbanus uit Hoorn en er werd een padel- & tennistraining gegeven door 3 enthousiaste vrijwilligers van de club. Wat ontzettend fijn voor de vereniging dat er vrijwilligers zijn met hart voor de club.
De onderbouw kinderen weten momenteel veel van het EK voetbal en de Olympische spelen door de sportquiz en de bovenbouwleerlingen hebben een triatlon gedaan. Met het warme weer was het heel fijn dat ze eindigden met zwemmen, nadat ze heel wat kilometers gefietst en hardgelopen hadden.

Vanuit het Sportakkoord ‘Drechterland Beweegt!’ is extra subsidie vrijgemaakt om sporten en bewegen te stimuleren. Sportverenigingen, -aanbieders en -organisaties met een maatschappelijke rol in de gemeente kunnen hier aanspraak op maken. Het initiatief hoeft niet groot te zijn, als het maar positief bijdraagt aan sporten en bewegen binnen onze gemeente. Wilt u meer weten en/of een aanvraag doen? Dat kan door een email te sturen naar: sportakkoorddrechterland@gmail.com.

Met een sportieve groet,

Linda Broersen-van den Berg
Buurtsportcoach Drechterland
lvandenberg@teamsportservice.nl
0229-287700

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl