9°C
Scattered clouds

Column Sportservice West-Friesland (Enkhuizen)

Sportief nieuw jaar!

Elk jaar beginnen vele van ons januari met goede voornemens. Eén van de voornemens die veelvuldig terug komt is: meer sporten en bewegen. Dat wordt ons op dit moment niet makkelijk gemaakt, aangezien de sportscholen helaas nog even dicht blijven. Gelukkig zijn een hoop sportscholen en verenigingen enorm creatief en zorgen zij ervoor dat je aan de hand van een filmpje thuis je workout kunt afwerken.

Is dat niks voor jou, dan is wandelen ook een goed alternatief! Het heeft niet alleen positieve effecten op je gezondheid, maar het stimuleert ook je brein en maakt je productiever en creatiever. Dus hup, kom achter je bureau vandaan om even te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Daarna kun je weer vol energie verder!                                                                                                                     De Gezondheidsraad adviseert om minimaal 30 minuten te wandelen. Om de wandeling nog leuker en actiever te maken heeft Team Sportservice wandelbingokaarten ontwikkeld. De kaarten staat op onze website www.teamsportservice.nl/westfriesland. Neem gerust een wandelmaatje mee en laat mij weten hoe het was via de email: fdewit@teamsportservice.nl.

Daarentegen kun je tijdens het wandelen ook luisteren naar een podcast of je steentje bijdragen aan een schone leefomgeving. In Enkhuizen is een groep vrijwilligers hier al mee gestart. Lijkt jou dat ook wel wat, neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Schoon Enkhuizen. Misschien loop jij de volgende keer ook wel mee!?

Sportieve groet,

Fleur de Wit

Vakleerkracht bewegingsonderwijs en Buurtsportcoach Enkhuizen

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland

Telefoon: 0229- 287700

fdewit@teamsportservice.nl

www.teamsportservice.nl/westfriesland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl