13°C
Broken clouds

Column Sportservice West-Friesland (Drechterland)

De eerste coronaversoepelingen zijn een feit! Er zijn daarom ook steeds meer sportactiviteiten mogelijk, natuurlijk wel volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo heeft de Westfriese golfclub een aantal bovenbouwklassen van basisscholen uitgenodigd om langs te komen op de golfbaan voor een clinic. De kinderen waren erg enthousiast. Golfschool Westwoud bedankt voor een kijkje in de golf-keuken.

De sportdagen komen steeds dichterbij. Dit jaar wordt de sportdag ingevuld door middel van sportclinics van lokale verenigingen. Een mooie manier om de sport onder de aandacht te brengen bij alle kinderen zodat ze nu of later een bewuste sportkeuze kunnen maken. Daarnaast wordt er tijdens de nationale buitenspeeldag, op woensdag 9 juni, in Hoogkarspel en Venhuizen een buitenspeelactiviteit georganiseerd met als doel dat de kinderen weer vaker naar buiten gaan. Meer informatie over de buitenspeeldag en/of aanmelden? Dat kan via www.noordhollandactief.nl.

Terwijl de vakdocenten de basisschoolkinderen in mei en juni lekker in beweging brengen, sport mijn collega met de bewoners van het Noorderlandhuis tijdens de balkonbeweegdag op 4 juni. Door middel van bewegen op muziek en verschillende oefeningen zorgt hij ervoor dat de bewoners een gezellige en sportieve ochtend hebben.  

Bent u 60 jaar of ouder en er ook wel aan toe om er even uit te gaan? Dan kunt u op 25 juni meedoen aan de fiets – beweegmarkt. Samen met uw partner, vriend of vriendin, fietst u een prachtige route en onderweg bezoekt u sport- en beweegaanbieders. Daar kunt u vrijblijvend kennismaken met het aanbod, andere leden en trainers. Lijkt het u wel wat? Meld u dan aan via telefoonnummer 0229 – 28 77 00 of e-mail lvandenberg@teamsportservice.nl. Hopelijk zie ik u daar!  

Sportieve groet,  

Linda Broersen – van den Berg

Vakleerkracht bewegingsonderwijs en Buurtsportcoach Drechterland

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland 

Telefoon: 0229- 287700 

lvandenberg@teamsportservice.nl  

www.teamsportservice.nl/westfriesland  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl