14°C
Broken clouds

B.C. De Flinters: Flinter Open

In deze bijzondere en voor iedereen wel vervelende tijd van Covid-19, was het sporten soms wel en soms niet mogelijk. Dit gold ook voor het recreatief badmintonnen, soms was het mogelijk, soms deels met 1,5 meter afstand tot elkaar. Echter alleen binnen de eigen club, lange tijd waren wedstrijden tegen een andere vereniging niet mogelijk, hetzelfde betrof toernooien.

Totdat in het najaar van 2021 weer veel mogelijk werd. Het sein voor ons om als organisatie van het Flinters Open bijeen te komen en het toernooi voor te bereiden. Het zou een uitdaging worden bedachten we, immers hoeveel verenigingen/teams willen mee doen aan het toernooi, hoeveel badmintonners zijn nog op recreatief niveau actief/lid bij verenigingen.

De informatie en uitnodiging voor Flinters Open hebben we tijdig verstuurd naar binnen badmintonverenigingen in de kop van Noord Holland. In de uitnodiging werd iedereen aangemoedigd de Covid-19 weg te meppen. Lange tijd bleef de inschrijving staan op vijf teams, terwijl we gewend waren aan een inschrijving van 16 teams. Echter veel lobbyen zorgde ervoor dat we uiteindelijk uitkwamen op 16 teams. Dit zorgde ervoor dat we als organisatie super trots waren en gingen dan ook snel aan de slag met de verdere indeling. Hetgeen ook gelukt is. Echter door omstandigheden kregen we op het laatste moment afmelding van twee teams en hebben we de indeling opnieuw(succesvol) in elkaar kunnen zetten.

Zaterdag 20 november was het dan zover, het eerste recreanten badmintontoernooi sinds 2019 was een feit. 14 teams van vier spelers (twee dames en twee heren) melden zich in sporthal de Kloet. Bij de inschrijving was meteen merkbaar dat iedereen zin had om een sportieve badminton middag te gaan beleven. 56 badmintonners waren super enthousiast om weer tegen een shuttle te mogen slaan en ook weer eens tegen andere verenigingen te spelen.

Het toernooi kende drie poules die op sterkte waren ingedeeld. In iedere poule werden 3 wedstrijden gespeeld, een wedstrijd bestond uit één damesdubbel, één herendubbel en twee mixed dubbels. Er werd fel, fanatiek en sportief om ieder punt gestreden, de sfeer in de hal was goed en bovenal gezellig. Naast het badmintonnen was ook het sociale aspect te zien en te horen in de sporthal. Alle recreatieve badmintonners hebben een prachtige middag gehad met het Hoornse HBV 2 als winnaar van het Flinters Open 2021.

Na de prijsuitreiking wachtte een heerlijk buffet in Resto de Kloet en werd nog even lekker nagepraat over de mooie middag. Natuurlijk werden alle (Covid-19)regels gevolgd, check op QR-code van deelnemers, sluitingstijd van 20:00 uur etc. Met dit toernooi hebben we laten zien dat badmintonnen een hele mooie, intensieve en snelle sport is, dat door iedereen jong en oud gespeeld kan worden. B.C. de Flinters is een vereniging waarbij dat kan, dus kom gerust eens langs in de Kloet.

Normaal gesproken kan er iedere donderdagavond gebadmintond worden op recreatief niveau, je kunt drie maal gratis meedoen om te ervaren hoe het is om te badmintonnen. Hierbij krijg je wat basistrainingen en kun je daarna kiezen om lid te worden van een gezellige en sportieve vereniging. Dus graag tot ziens, als het allemaal weer mag, in sporthal de Kloet.

Sportieve groet,

Cor Deen 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl