14°C
Clear sky

Allerkleinsten maken fitte start tijdens gratis beweeginstuif

Een gezonde toekomst begint al heel vroeg. Eigenlijk in de eerste vier jaar van een kind. Daarom vindt Team Sportservice het belangrijk om die allerkleinsten al kennis te laten maken met bewegen. In ‘t Zand en Wieringerwerf kunnen ze meedoen aan de Fitte Start beweeginstuif. Een samenwerking met diverse organisaties en partijen die alles weten van kinderen van 0 tot 4 jaar. De eerste is woensdag 8 februari, de tweede 1 maart.

De gratis beweeginstuif is er voor kinderen met hun ouders of verzorgers. “Zo leren ze op een leuke en leerzame manier een gezonde leefstijl te ontdekken. En dus een fitte start in hun jonge leven te maken”, licht Marjolein Hagen van Team Sportservice toe.

De beweegochtenden zijn in twee grote sporthallen: in de Multitreffer en de Zuiderzeehal. Naast leerzaam moet het natuurlijk ook een heel gezellige beweegdag worden.

Klein presentje na afloop

Marjolein Hagen legt uit: “We hebben contact gezocht met allerlei organisaties die met hele jonge kinderen werken. Als de ouders met hun kindje binnenkomen krijgen ze een stempelkaart en met die kaart lopen ze langs alle professionals. Denk aan kinderopvangorganisaties, de GGD, sportorganisaties, fysiotherapeuten, diëtisten en het zwembad. Daar doen ze een kleine beweegoefening en hebben ze de hele ronde gedaan dan krijgen ze een klein presentje.”

Ouders bewust, kinderen een topdag

Terwijl de ouders of verzorgers met hun dreumesen en peuters de beweegronde doen, kunnen ze van de professionals uitleg krijgen over wat deze kunnen doen en betekenen voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Zo worden de ouders bewust en hebben de kinderen een geweldige topdag.

Broertjes, zusjes welkom

Daarnaast zijn in Wieringerwerf oudere broertjes, zusjes en andere kinderen ook welkom. “Speciaal voor hen hebben we een activiteit georganiseerd. Omdat de instuif in de voorjaarsvakantie valt en dan organiseren we altijd iets voor kinderen van de basisschool.”

Inschrijven hoeft niet

In sporthal De Multitreffer in ’t Zand is de Fitte Start beweeginstuif woensdag 8 februari en op woensdag 1 maart is dat in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. Fitte Start duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor Schagen: 088-2037350.

Foto’s: Team Sportservice

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl