13°C
Overcast clouds
13°C
Overcast clouds

Al meer dan 100 aanmeldingen IRONKIDS!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meld je snel aan voor IRONKIDS Westfriesland!

Vrijdagmiddag 24 september 2021 vanaf 15:30 uur vindt in het Julianapark in Hoorn IRONKIDS Westfriesland plaats. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen mee doen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon over delen van het parcours waar op zaterdag 25 september en zondag 26 september de volwassenen tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland hun topprestatie leveren. De aanmeldingen stromen binnen, en er is nog plek! Inschrijven kan tot woensdag 22 september.

Iedereen kan meedoen

De afstanden en onderdelen van IRONKIDS Westfriesland variëren per leeftijdsgroep. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Als je maar van bewegen houdt en zin hebt in een sportieve en gezellige middag. Bij de finish ontvangen de deelnemers een échte IRONKIDS medaille en een IRONKIDS T-shirt. Een IRONKIDS inschrijving kost 10 euro en kan via www.ironkidswestfriesland.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over de parcoursen, benodigde materialen en leeftijdscategorieën.

In samenwerking met Team Sportservice Westfriesland worden er op alle basisscholen in Westfriesland aandacht besteed aan de triatlonsport. Zola Stoop vertelt: “We bieden veel leerlijnen en sporten aan tijdens onze gymlessen. Triathlon is iets wat niet vaak werd aangeboden. Het blijkt echter een schot in de roos om loopvormen, fietsen, soms zwemmen en bijbehorende wisselmomenten tijdens de gymles aan te bieden. De sport is bij veel kinderen onbekend, dus ze reageren verrassend positief en vragen nu vaak of je ook op Triathlon kan als sport.”

Onderdeel IRONMAN

IRONKIDS Westfriesland is onderdeel van IRONMAN 70.3 Westfriesland, wat onderdeel is van de wereldwijde IRONMAN. Aan de volwassene editie doen deelnemers van over de hele wereld mee. IRONKIDS wordt georganiseerd door Stichting Westfriesland Events en mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland, de zeven Westfriese gemeenten, Team Sportservice West-Friesland en de Nederlandse Triathlon Bond.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl