4°C
Broken clouds

Padel en tennisvereniging Santana 50 jaar

HTC Santana viert in 2021 haar 50-jarig jubileum. De vereniging werd eind 1970 opgericht door Robert Glas, Cor Steur en Wim Onrust. Laatstgenoemde twee mannen zijn 50 jaar later nog steeds actief binnen de vereniging. En dat past ook goed bij de doelgroep, het jongste lid is 6 jaar en het oudste 82 en die dame slaat nog steeds een behoorlijke bal.

De vereniging startte in 1970 in een gymzaaltje aan de Sportlaan in Hoogkarspel en realiseerde twee jaar later aan de Anjerstraat 18a de eerste twee hardcourt-banen. De vereniging speelt hier nog steeds. De eerste decennia speelde de vereniging op mateco-banen, een soort van drainbeton. Een schaftkeet deed dienst als kantine en kleedkamer. Die activiteiten liepen in de 70-er jaren vrolijk door elkaar heen.

Na een aantal jaren werd een derde baan gerealiseerd en een grote houten kantine gebouwd. Het Open-lichttoernooi, Santaantje en het Forty-love toernooi werden iconische evenementen. Voor Forty-love moest je tenminste 40 jaar zijn en die toernooien werden mega feesten. Veel van de deelnemers namen daarvoor een week vrij. Dat was niet zo raar omdat het licht in de kantine soms pas om 07:00 uur uitging. Tegen de tijd dat die deelnemers wakker werden, stonden de volgende avondpartijen klaar om gespeeld te worden.

Santaantje is het jeugdtoernooi dat nog steeds wordt gehouden. We hopen dat dit toernooi dit jaar voor de 43e keer kan worden gespeeld. Kinderen in de leeftijdscategorie 7 t/m 15 jaar worden daarbij een hele week vermaakt met sport en spel. Het sportpark is in de loop der jaren meegegroeid met het dorp. Dat leidde uiteindelijk tot 8 tennisbanen en 4 minibanen. De harde mateco-banen werden op enig moment bekleed met kunstgras omdat steeds meer leden klachten kregen van fysieke klachten door de harde ondergrond.

Het sportpark is in 2016 compleet vernieuwd. Als eerste tennisvereniging in Nederland koos Sanana voor Matchclay, gravel op een mateco-onderbouw. Daarnaast werd een baan opgeofferd voor de realisatie van twee padelbanen. De eerste twee buitenbanen in West-Friesland. Mede hierdoor zit het ledental in de lift. Padel is de snelst groeiende racketsport van West-Europa. De vereniging beschikt nu over 7 tennisbanen, 2 padelbanen en 4 minibanen. Op de minibanen kan ook Touchtennis worden gespeeld. De vereniging heeft momenteel ongeveer 500 leden.

Voor slechts €125 kunnen seniorleden deze drie sporten het hele jaar door beoefenen bij Santana. Daarnaast zijn er speciale arrangementen voor nieuwe leden en bestaat er ook een zomerlidmaatschap. Een mooi aanbod voor andere sporters die zomers hun conditie op peil willen houden. Voor bijzonderheden, zie de website van HTC Santana www.htcsantana.nl

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl