0°C

Verhuizing cadeauwinkel van de Baanbreker

Puur & g!fts is de cadeauwinkel van de Baanbreker en een leuke leerwerkplek. Deze bijzonder mooie winkel heeft aandacht voor duurzaamheid, hergebruik en sociaal ondernemen. In onze winkel wordt gewerkt door deelnemers van dagbesteding. Hierdoor hebben zij een leuke werkplek, staan midden in de maatschappij en verkopen de leukste cadeautjes!

We zijn verheugd om jullie te kunnen vertellen dat per 1 juli onze cadeauwinkel, Puur&Gifts, haar deuren zal openen aan de Westerstraat 124 in Enkhuizen. Ruim een jaar geleden is de cadeauwinkel Puur&Gifts gestart aan het Venedie 6 en we groeien inmiddels uit ons jasje. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze kans die ons de mogelijkheid biedt meer inkomsten te genereren voor onze organisatie en een ruimere plek aan te bieden voor onze dagbesteding. De nieuwe winkel is een stuk groter en daardoor is achter in de winkel nu een ideale werkruimte waar gewerkt kan worden aan het maken van nieuwe artikelen. Daarbij hebben we ons assortiment uitgebreid met mooie nieuwe artikelen van onder andere A Little Lovely Company, Veer & Moon, BLOOM your message, Studio Bertha, Assembli en natuurlijk nieuwe handgemaakte artikelen uit onze dagbesteding!

Op 1 juli is er vanaf 11:00 uur een feestelijke opening met een hapje en een drankje. De eerste 50 klanten ontvangen een leuke attentie bij hun aankoop.  En er is een winactie: er worden namelijk drie cadeaubonnen verloot. Een ieder is welkom om gezellig een kijkje te komen nemen bij de opening!

Als sociale onderneming zijn er voor ons verschillende dingen belangrijk. Ten eerste willen we onze deelnemers van dagbesteding een fijne en veilige werkplek bieden. Om op die manier gewapend met meer kennis en zelfvertrouwen mee te doen en te groeien in onze organisatie en de maatschappij. Ten tweede verkopen wij producten van andere dagbestedingslocaties en organisaties die sociaal ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Bijvoorbeeld artikelen gemaakt door mensen met een chronische ziekte of pijn, mensen met downsyndroom, jongeren met een afstand tot de arbeidsmartkt, mensen met een ggz achtergrond enz. Daarmee vertegenwoordigen we een breed scala aan doelgroepen die in de reguliere maatschappij niet of minder mee kunnen komen.

In onze dagbesteding is iedereen super gemotiveerd om deel te zijn van een creatief proces en mee te helpen met de winkelwerkzaamheden. Mede door alle verschillende verhalen en achtergronden heerst er een heel positieve, open en levendige sfeer. 

Daarnaast willen we dat klanten blij worden van artikelen die wij maken en verkopen. Door de klant unieke en handgemaakte producten aan te bieden voor een vriendelijke prijs. Laagdrempelige communicatie en een fysieke plek waar de klant het maakproces in de dagbesteding kan zien en bewonderen.

Tot slot is duurzaamheid voor ons een belangrijk speerpunt. Voor ons is het belangrijk om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Door duurzame keuzes te maken op het gebied van materialen en door hergebruik, recycling, restmaterialen te verwerken enzovoorts. Zo worden er mooie borrelplanken gemaakt van een oude kast en zijn oude vloerdelen gebruikt om leuke nieuwe decoratie artikelen van te maken.

Omdat we op de nieuwe locatie de openingstijden uitbreiden zijn we tevens nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk lijken om een dagdeel (4 uur) per week mee te helpen in onze cadeauwinkel!

Puur & g!fts is geopend op dinsdag van 13:00 tot 17:00 uur en woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Westerstraat 124, 1601 AM, Enkhuizen. 0228 317 416 – info@baanbrekerenkhuizen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl