0°C

Noppes: zo goed als nieuw!

Het afgelopen jaar stond bij Noppes vooral in het teken van klussen. Dat was niet helemaal volgens planning, maar corona brengt ook goede dingen, aldus filiaalmanager John Knook.

Dat de klanten wegbleven, was, net als voor heel veel andere ondernemingen, ook voor Noppes een hele klap. “Toen de lockdown alles stilzette, was dat natuurlijk wel even slikken. Tegelijk gaf de leegte ons ook de mogelijkheid om alles tegelijk grondig aan te pakken. We waren al langer van plan om de boel eens flink onder handen te nemen, stukje bij beetje, omdat we natuurlijk ook gewoon geopend waren. Wekenlang hebben we verbouwd, geschilderd, opgeruimd, de indeling aangepast enzovoorts. Van theekopje tot bankstel, van onderzetter tot lampenkap, alles ging weer eens door onze handen. Met een kleine groep collega’s hebben we de mouwen opgestroopt om de bezem er door te halen. We zijn heel blij met het resultaat!”

Ruim je zolder op

Naast schilderen en opruimen werd er ook flink geschoven met de stellingen. “We wilden meer overzicht en ruimte creëren, dan komen de spullen beter tot hun recht. Door de nieuwe indeling zie je veel sneller waar ‘jouw’ afdeling is en wat er daarnaast allemaal nog meer te vinden is. Het zit ‘m soms in details, maar al met al oogt het prettiger. Dat is wat we wilden: een gezelligere, meer overzichtelijke winkel. Dat we daarin geslaagd zijn, blijkt wel uit de reacties: die zijn heel positief, het wordt zeer gewaardeerd.”

Ondanks, of misschien wel dankzij de coronamaatregelen is de vraag naar vintage spullen groot. “Kleine meubeltjes en mooie eyecatchers worden het meest gezocht, maar er zijn sowieso maar weinig spullen die hier ‘langer dan kort’ blijven staan. In tegenstelling tot wat je weleens hoort, is er hier heel veel ruimte voor nieuwe spullen. Ruim dus toch je zolder maar op en breng de spullen naar Noppes!”

Webwinkel

Van de collega’s werkte een deel tijdens de coronamaatregelen thuis, met name vanwege verhoogde gezondheidsrisico’s. “Gelukkig was er ook voor hen genoeg werk te doen, want er lag al heel lang een plan om een webwinkel te maken. Daar kwamen we steeds maar niet aan toe, en nu hadden we daar ineens de gelegenheid voor. Mede dankzij de thuiswerkers staat die webwinkel er nu echt. Daar zijn we wel trots op! In de webwinkel vind je een voorproefje van wat er in de winkel verkrijgbaar is. Een mooie kans voor wie niet zelf naar de winkel kan of wil.”

Zorgeloos was het bepaald niet, het afgelopen jaar. “Het was flink schakelen, maar we hebben een mooi team, dat bleek ook in deze situatie maar weer. En gelukkig was er ook de steun van de overheid die ons hier mede doorheen hielp. Nu de deuren weer op een kier staan, kunnen we ook weer positief vooruitkijken. Noppes staat nog altijd vol met mooie dingen, nog altijd met allerlei unieke dingen waar je blij van wordt. Kom maar kijken!”

www.kringloop.nl

www.noppes.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl