0°C

Micha en Diana’s Patisserie laat bruidstaartwensen uitkomen

micha & diana's pâtisserie | Monique Belier
© Monique Belier

Hoogkarspel – Ze maken bij Micha en Diana’s Patisserie vooral hele lekkere dingen die de wensen van de klant laat uitkomen. „Mensen komen hier bijvoorbeeld voor een bruidstaart waarvan ze in hun hoofd precies weten hoe deze eruit zou moeten zien”, vertelt eigenaar Plonie Spitteler, „en wij kunnen die taart dan precies zo voor ze maken. Dan laat je wensen uitkomen.”

Bij Micha en Diana’s Patisserie in Hoogkarspel maken ze vooral heel lekkere dingen. Hun specialiteit is bruidstaarten met in het verlengde daarvan de zogenaamde sweet tables. Het concept van de sweet tables wordt volgens Plonie Spitteler steeds populairder als alternatief voor de bruidstaart. 

Zoete heerlijkheden

„Een sweet table is een tafel vol met zoete heerlijkheden” legt Spitteler uit, „onder andere met allerlei smaken brownies, cupcakes, cheesecakes, macarons en chocola, zodat iedereen zelf kan kiezen en van verschillende dingen kan snoepen.” Ze stelt dat een sweet table voor gasten iets vrijer voelt, maar dat met een echte bruidstaart iedereen hetzelfde eet en dat dit een vorm van verbondenheid geeft. Bovendien biedt een bruidstaart de mogelijkheid om deze als gebaar van verbondenheid tussen bruid en bruidegom aan te snijden. „De keuze is uiteraard aan het bruidspaar, maar we merken dat de laatste tijd een combinatie van een bruidstaart en een sweet table steeds populairder wordt.”

Maatwerk

Alles wat gemaakt wordt bij deze patisserie is volgens Plonie Spitteler maatwerk en dat geldt niet alleen voor de producten voor bruiloften, maar ook voor bedrijven en particulieren. „We bieden onder meer de mogelijkheid tot proeverijen, speciaal voor bruidsparen om op deze manier de wens van onze klanten zo dicht mogelijk te benaderen.” Ze geeft aan dat deze manier heel goed helpt om heel bewust een goede persoonlijke keuze te kunnen maken. „We laten taartwensen uitkomen!” stelt Spitteler, „De wens van de klant is voor ons heilig. We hebben daar geen oordeel over. Of je klassiek of modern wilt maakt niet uit.” Als voorbeeld noemt ze een ‘Star Wars sweet table’ en een ‘Alice in Wonderland bruidstaart’.

Passie

Naast bruidstaarten en sweet tables levert het bedrijf ook aan horeca en particulier. Alles wordt met de beste ingrediënten gemaakt en dan maakt het niet uit of het een appeltaart, een cheesecake of een ander soort taart is. Spitteler geeft aan een passie voor taarten te hebben. „Dat moet ook wel, want een bruidstaart bijvoorbeeld is wel de belangrijkste taart van je leven.” Plonie Spitteler doet dit werk al 30 jaar en iedere keer wordt ze weer blij van de mensen die de taart voorgezet krijgen. Naast alle genoemde producten heeft een bedrijf ook een focus voor feestdagen als kerstmis, Pasen, sinterklaas en vader- en moederdag,  waar ze mooie pakketten met sweet tables voor maken of bijvoorbeeld chocoladeletters.

Voor meer informatie: www.michaendianas.nl, Instagram en Facebook.
Of mail naar: info@michaendianas.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl