14°C
Clear sky

Holland Infrarood Techniek overgenomen door Vlaming Groep

Vlaming Groep, actief ten dienste van de landbouw- en industriesector, heeft Holland Infrarood Techniek, groothandel in infrarood verwarmingssystemen, overgenomen. De activiteiten van laatstgenoemde handelsfirma worden onder dezelfde naam en leiding voortgezet. Beide bedrijven zijn op het Bedrijvenpark WFO-West gevestigd.

Voor de Vlaming Groep, opgericht in 1990, houdt de overname van Holland Infrarood Techniek een uitbreiding met een geheel nieuwe productenrange in. Toch vinden broer en zus Fredo en Relinde Vlaming, die samen aan het roer staan van de Vlaming Groep, het een logische stap. Fredo Vlaming: ”Veel van onze klanten maken voor wat betreft werkplekverwarming binnen hun bedrijf al gebruik van de expertise van Holland Infrarood Techniek. Het vormt dan ook een mooie aanvulling op onze eigen activiteiten. Daar komt nog bij dat het gebruik van infrarood verwarming als heel duurzaam wordt beschouwd en als het gaat om fossiele brandstoffen als gas een kostenbesparende werking heeft. Dit sluit naadloos aan bij onze strategie om verder te verduurzamen en te groeien.”

Holland Infrarood Techniek is 25 jaar geleden opgericht door John Ruitenberg en Tineke Oud en heeft zich vanaf dat moment ontwikkeld tot een bekende groothandelsfirma die alternatieve en duurzame oplossingen biedt voor het verwarmen van werkplekken in hallen, loodsen en werkplaatsen. John Ruitenberg over de overname: “Wij waren al enige tijd op zoek naar een sterke partner die ons zou kunnen helpen bij een verdere groei van ons bedrijf. Wij denken die nu gevonden te hebben bij onze overburen. Net als ons een familiebedrijf en eveneens gevestigd op Bedrijvenpark WFO-West.”

Vlaming Groep

De Vlaming groep is al meer dan 30 jaar actief in de landbouw- en industriesector. De onderneming is in 1990 opgericht door Henk en Dineke Vlaming, de ouders van de huidige directie van het familiebedrijf. Gestart werd met een kleine vestiging in Onderdijk, maar door een verdere autonome groei kon in 1998 een groot nieuw pand op het Bedrijvenpark WFO-West in gebruik worden genomen. Dankzij diverse overnames werden vervolgens ook naastgelegen panden aan het bedrijf toegevoegd. De Vlaming Groep bestaat momenteel uit Vlaming Agri (landbouwmechanisatie),Vlaming Intern Transport (heftrucks), Vlaming Irridelta (beregeningstechniek), Vlaming Products (rooi- en plantmachines en selectiewagens) en Holland Infrarood Techniek (werkplekverwarmingssystemen). De Groep biedt werk aan 40 personen.

Holland Infrarood Techniek

Sinds de oprichting in 1997 heeft Holland Infrarood Techniek, gevestigd op Bedrijvenpark WFO-West, zich ontwikkeld tot een slagvaardige adviseur en groothandel in infrarood verwarmingssystemen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen kennis- en adviescentrum dat oplossingen op maat ontwikkelt met betrekking tot werkplekverwarming waarmee op een duurzame manier aanzienlijk op de stookkosten kan worden bespaard.

Foto: Fredo en Relinde Vlaming ondertekenen de officiële documenten voor de overname van Holland Infrarood Techniek.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl