Enkhuizen is een nieuw horecapareltje rijker. Sinds 1 juni heeft het vernieuwde Dubbel & Dwars intrek genomen in het voormalig bankgebouw van de ING aan het Venedie. Met een flinke uitbreiding en een transformatie van een kitchen & bar naar een restaurant & wijnbar, kijken eigenaren Hans Raven en Chiel Theunisz enthousiast naar de toekomst. Helemaal klaar zijn ze echter nog niet.
,,Op dit moment wordt ons oude, aangrenzende, pand opgeknapt. Over een maand of 2 moet het echt helemaal klaar zijn’’, vertelt Hans in het prachtig gestileerde nieuwe onderkomen.
,,Wie onze binnenhuisarchitect was?’’, herhaalt de aan een kopje koffie nippende Hans de vraag om met gepaste trots te vervolgen:. ,,Die hadden we niet. Chiel en ik hebben het zelf ingericht. Ja, we zijn best tevreden over het resultaat. We lopen ook al heel wat jaartjes mee, hebben veel gezien en weten heel goed wat we willen.’’
Het resultaat mag er zijn en vervult ook een behoefte. ,,Het pand waar we zijn begonnen was niet groot. Wel erg knus en dat had zeker zijn charmes. Maar we moesten ook best vaak ‘nee’ verkopen. Toen enkele jaren geleden duidelijk werd dat het naburige pand vrij zou komen, zagen we een kans.’’
Als was het toen nog verre van zeker dat de compagnons het avontuur aan wilden gaan. Zo vlak na de intensieve coronaperiode, door Hans bestempeld als zijn ‘zwaarste jaren ooit’, moest er goed worden nagedacht over het aangaan van een nieuwe en vooral omvangrijke uitdaging. Maar uiteindelijk was het wel duidelijk. Gesteund door enthousiaste investeerders wisten Hans en Chiel eigenlijk ook wel dat ze geen ‘nee’ konden zeggen. ,,Ja, we hebben ons weer heel wat op de hals gehaald. Maar als we dan kijken naar het resultaat zijn we trots en blij. We houden van horeca en van Enkhuizen en zijn blij dat we zoiets neer kunnen zetten in ‘onze’ stad.’’
In plaats van een informele diner- en borrellocatie die de knusse Dubbel & Dwars was, is er nu sprake van een volwaardig restaurant. ,,Er is een hoop veranderd, maar toch ook weer niet. De menukaart is grotendeels nog hetzelfde gebleven. En in het oude gedeelte kunnen gasten als het klaar is een feestje geven. Deze locatie is dan geschikt tot ongeveer 50 personen met een besloten karakter, echter zonder al te luide muziek.’’
Een ander noviteit is de toevoeging van een wijnbar. ,,Er zijn inmiddels genoeg gelegenheden te vinden waar er veel keuze is voor bier. Bij ons kun je natuurlijk ook kiezen uit verschillende lekkere biertjes, maar daarnaast hebben wij juist gekozen voor een wereldwijde gevarieerde wijnkaart’’, legt Hans uit. ,,Chiel en ik en een paar medewerkers hebben ook een wijncursus gedaan. Zo kunnen we onze gasten in de juiste richting sturen om dan gezamenlijk hun keuze te bepalen mocht dit nodig zijn.’’
Het zijn voor de eigenaren leuke en spannende tijden, die met een positieve blik op de toekomst worden beleefd. dubbelendwars.net