Ze heeft al haar zekerheden van haar baan over boord gegooid en gewoon haar hart gevolgd. Dat tekent de passie die Carolien Borrias uit Enkhuizen heeft voor het vak dat ze tegenwoordig als zelfstandig ondernemer uitoefent. Haar bedrijf Carolina’s Catering richt zich op de mediterrane keuken en benadrukt dat niets wat ze doet standaard is en zich volledig richt op maatwerk en persoonlijke benadering.
„Ik vind het fijn om tijd en aandacht te investeren zo commercieel maar ik vind dit een prettige
manier van werken.” Borrias werkt niet volgens een standaardprocedure en richt zich volledig
op maatwerk en persoonlijk contact.
Ontzorgen
Ze geeft aan dat ze tijdens een voorbereidend gesprek duidelijkheid probeert te krijgen over de mensen waar ze voor gaat koken. Ze stelt zich te richten op de groep waar ze voor gaat koken, want die is bepalend voor het totaalplaatje en de sfeer. „Iedere klant kan de eigen voorkeuren bespreken en op die manier op maat bediend worden. Ik kan mijn klanten volledig ontzorgen.”
Mediterraan
Carolien Borrias heeft inmiddels 20 jaar ervaring met de mediterrane keuken. Een manier van koken met lichtere gerechten die makkelijk verteren. „Ik maak meestal gerechten met weinig vlees en veel gerechten met vis en vegetarische gerechten.” Ze vindt dat de mediterrane keuken geeft wat het oog wil. „Gerechten zijn vaak kleurrijk,” stelt ze, „en dat wil ik graag, want het oog wil ook wat.” Ze vertelt dat mediterraan koken geen bewuste keuze is. „Het is bij mijzelf ontstaan, omdat ik bewust wil zijn van wat ik eet en mijn lijf goed wil onderhouden. Maar belangrijk is dat het gewoon heel lekker eten is.”
Nieuwe recepten
Ze zegt constant bezig te zijn met het ontwikkelen van nieuwe recepten. „Ik ben steeds bezig nieuwe dingen te bedenken en nieuwe smaken te combineren,” zegt ze, „en als ik dan aan het oefenen ben laat ik het weer proeven door familie en vrienden en met hun reacties kan ik weer verder.” Ze geniet van het maken van het eten en het presenteren daarvan, om vervolgens de reacties van de gasten af te wachten en ook daar kan ze weer verder mee. „Maar,” stelt ze, „dat wat ik maak vindt iedereen eigenlijk altijd lekker.”
Kom eens langs
Carolien Borrias zegt dat je haar moet leren kennen. „Kom eens langs!” Ze geeft aan niet over één nacht ijs te gaan. Ze gaat kijken op de locatie, wil weten wat bij de groep past of laat het eten dat ze maakt aansluiten bij de activiteit. Ze geeft aan dat alles eigenlijk wel kan. „Je moet me even leren kennen, maar als je het eten eenmaal hebt geproefd ben je om.”
Meer informatie op www.carolinascatering.nl en op Instagram en Facebook.