13°C
Clear sky

Zuiderzeemuseum zet koers richting het Maritiem Festival

Enkhuizen, De maritieme dagen in het Zuiderzee museum (Photo by: Guillaume Groen )

In het weekend van 12 en 13 augustus organiseert het Zuiderzeemuseum weer het jaarlijkse Maritiem Festival. Dit festival is hét evenement in West-Friesland voor liefhebbers van maritieme activiteiten en shanty muziek. Kom dus naar het gezellige buitenmuseum en geniet van alle maritieme activiteiten!

Het Maritiem Festival is inmiddels een begrip en ook dit jaar wacht alle zee- en visserijliefhebbers weer een fantastisch programma! Kom luisteren naar muzikale zeemansverhalen van Piet Paree en André Visser, en laat je betoveren door de Nautilus one-man-band van Arthur van Poppel. Houd jij van shantymuziek? Gedurende het hele weekend treden diverse shantykoren uit binnen- en buitenland op met hun zeemansmuziek. Je vindt ze op verschillende locaties in het buitenmuseum.

Heb jij altijd al willen weten welke vissen er zwommen in de Zuiderzee? In de viswinkel op Pleintje Kampen wordt daar van alles over verteld! Daarnaast vind je door het hele buitenmuseum heen demonstraties van oude ambachten, zoals visroken, zeilmaken, touwslaan en scheepssmeden. Inspecteer verder draaiende scheepsmotoren en leer zelf scheepsknopen leggen.

Ook is er een mooie tentoonstelling van modelvisserijschepen. Bij de stoomwasserij volgen kinderen een workshop ‘knopenbordje maken’ en kunnen ze in het kinderatelier een klompbootje pimpen met een echt getaand zeiltje. Maak jij graag zelf muziek? Doe dan vooral mee aan de workshop ‘Jig Doll als percussie-instrument’

Praktische informatie
Het Maritiem Festival vindt plaats in het buitenmuseum op 12 en 13 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bezoek de website voor het totaalprogramma. Het Maritiem Festival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van de starttijd van jouw eerste keuze.

Zomervakantie
Dit jaar is er meer te vieren in het Zuiderzeemuseum. Het museum bestaat 75 jaar en dus is het elke dag Feest: de straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van feestelijke activiteiten! Geniet dagelijks van drie grote, traditionele volksfeesten, die ook nu nog jaarlijks rond de voormalige Zuiderzee worden gevierd: Koningsdag op Marken, het bloemencorso in Vollenhove en de kermis in Lutjebroek.

Bezoek in het binnenmuseum de jubileumtentoonstelling 75 jaar Zuiderzeemuseum en ontdek hoe je een museum maakt waar échte gebouwen en bruggen museumobjecten zijn. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de ontstaansgeschiedenis van het museum door het inrichten van een Hindelooper woonkamer en het bouwen van een eigen openluchtmuseum in de vorm van een kijkdoos. Maak ook kennis met de objecten uit het depot in het memoryspel.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl