0°C

Zilveren Waarderingsspeld voor twee bestuursleden Oudheidkundige vereniging Medenblick

Bij de opening van de expositie van Oudheidkundige vereniging Medenblick door wethouder Jeroen Broeders, op maandag 19 juni, reikte de wethouder de Zilveren Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik uit aan twee bestuursleden: Ton Pronk en Ton Gieling.

Ton Pronk is sinds 2003 voorzitter van de Oudheidkundige vereniging in de oudste stad van Westfriesland. Hij verzorgt rondleidingen in het Stadsmuseum en stadswandelingen door Medemblik. Daarnaast is hij dag-coördinator en suppoost in het Stadsmuseum. Regelmatig voert hij overleg met andere historische verenigingen in de regio.

Ton Gieling is penningsmeester van de Oudheidkundige verenigingen Medenblick vanaf 1990. Hij is dag-coördinator en suppoost in het Stadsmuseum en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Hervormd Weeshuis Medemblik.

Beiden zetten zich jarenlang actief in voor het museum en de stad Medemblik. Zij leveren hiermee een grote bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed in de gemeente.

Gemeente Medemblik kende Pronk en Gieling de Waarderingsspeld toe als dank en waardering voor hun bijzondere inspanningen en vrijwillige activiteiten voor de stad Medemblik en regio.

De Oudheidkundige Vereniging Medenblick vierde haar 60e verjaardag in november 2022. Door een nieuwe bestemming van het voormalig stadhuis in Medemblik raakt de vereniging vanaf 1 juli haar plaats in de binnenstad van Medemblik kwijt. De vereniging is hard op zoek naar een nieuwe locatie, bij voorkeur in de stad. Van 19 juni tot en met 31 september toont De Oudheidkundige Vereniging Medenblick een deel van haar collectie in het gemeentehuis van Medemblik in Wognum.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl