4°C
Broken clouds

Zet ook de nieuwe STAP in de toekomst

De overheid biedt bijna elke Nederlander de mogelijkheid om € 1.000,- opleidingstegoed per jaar te ontvangen om te investeren in kennis en vaardigheden. Dit zogenaamde STAP-budget is bedoeld als impuls om je arbeidsmarktkansen te vergroten. Je hebt bij All Classes for Beauty de gelegenheid opleidingen te volgen die in aanmerking komen voor het STAP-budget met een korting van € 1.000,- Vraag nu je STAP aanmeld bewijs aan bij All Classes for Beauty om per 2 mei direct je aanvraag in te dienen bij  de volgende aanvraag ronde van het UWV. Na toekenning kun je dan in september starten met je scholing. (Let op bij de eerste aanvraag ronde was het beschikbare budget van de overheid binnen 3 dagen op, dus zorg dat je er op tijd bij bent!). 

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Om goed inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Met het STAP-budget kun je zelf de stap nemen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Iedereen tussen de 18 en 67 jaar kan een persoonlijk ontwikkelbudget aanvragen. Het STAP-budget wordt gebruikt om (een deel van) de kosten van een scholingsactiviteit te dekken. 

Vanaf heden kun je je inschrijven via de webside van All Classes for Beauty en jouw STAP-aanmeldingsbewijs krijgen! Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen Digi-D op de site van het UWV. Zorg ervoor dat je je dus ruim op tijd aanmeldt bij All Classes for Beauty. Zo weet je zeker dat je jouw verplichte STAP-aanmeldingsbewijs ook op tijd in je bezit en ben je op tijd klaar voor de volgende aanmeldperiode om jouw STAP-budget aan te vragen. Je hoort uiterlijk een maand na indiening of het toegekend wordt. 

De STAP-subsidie kan jaarlijks in 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden aangevraagd worden. Je kunt slechts één keer per jaar het budget toegewezen krijgen. Let op dat je er op tijd bij bent want als het bedrag per aanvraagtermijn op is, dan zul je de periode erna opnieuw een aanvraag moeten indienen. Wees er op tijd bij, want op = op!  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl