0°C

Westfriese Lourdes vliegreis 2022 weer beschikbaar

“Wat hebben we het geweldig gehad, uitstekend verzorgd, een prachtig programma, en een geweldige groep mensen die met ons mee was.” (Deelnemer Westfriese Lourdes Vliegreis 2018).

Wereldwijd heeft het coronavirus in 2020 en 2021 tot veel beperkingen en afgelastingen geleid, zo ook met betrekking tot Lourdes. In 2022 hoopt Groep Westfriesland weer naar Frankrijk te kunnen afreizen. Helaas niet met VNB die, na 138 jaar, de crises niet overleefde, maar met het Huis voor de Pelgrim, dat al honderd jaar reizen naar Lourdes organiseert.

Groep Westfriesland gaat in 2022 twee keer naar Lourdes.

Van 28 april tot en met 3 mei met het ‘Lourdeskoor’, een projectkoor speciaal voor deze reis samengesteld onder leiding van dirigent Margreet Drijver met muzikale ondersteuning van organist Ina Sijm. Ook partners en familieleden van koorleden zijn/worden uitgenodigd om mee te gaan!

De reis van 22 tot en met 27 september is voor de ‘reguliere’ pelgrims. Met degenen die hun belangstelling voor de septemberreis al eerder kenbaar maakten, wordt in januari 2022 contact opgenomen.

In beide groepsreizen, met Westfriese pastorale begeleiding, kunnen nog deelnemers geplaatst worden.    

Via de opstapplaatsen in Hoogkarspel en Hoorn brengt de touringcar u naar Maastricht Aachen Airport. Na ongeveer anderhalf uur vliegen, landt het chartertoestel op Tarbes. De gereedstaande bus zet u in ongeveer vijftien minuten voor uw hotel in Lourdes af. Twee informatie- en kennismakingsavonden voorafgaand aan de reis dragen bij aan een versneld warm groepsgevoel. Op de reünie krijgt u het herinneringsboekje van deze betekenisvolle reis! Wilt u in 2022 met ons mee? Meld u nu dan aan bij Harry Vet ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040 of bij een van de 22 plaatselijke inschrijfadressen. Eind december ligt de brochure bij hen en in de plaatselijke/regionale kerk.

De pelgrims verblijven tijdens beide reizen in groepshotel Croix des Bretons. Degenen voor wie (enige tijd) lopen en/of staan (te) vermoeiend is en van een rolstoel gebruik (willen) maken, welke kosteloos kan worden geleend, dienen zelf een rolstoelbegeleider mee te nemen. De rolstoelbegeleider dient de rolstoel de hele reis te kunnen duwen! Beschikt men niet over (rolstoel)begeleiding, dan is in september zorghotel Padoue de aangewezen locatie. Hier verblijven de pelgrims die zorg en/of verpleegkundige hulp nodig hebben. De begeleiding (1 op 1) wordt 24 uur verleend door vrijwilligers onder wie Westfriezen. Alle vrijwilligers worden door het Huis voor de Pelgrim aangesteld!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl