0°C

West-Fries portret – Fendi Majoor (25) “Ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt sta”

Elke maand portretteert fotograaf en auteur Monique Belier iemand uit West-Friesland.

“Op de lagere school tekende ik al graag. In groep zes werd dat door juf Sigrid extra gestimuleerd. Ik kreeg vaak extra klusjes. Dan mocht ik bijvoorbeeld een tekening op het bord maken.

Mijn opa, Albert Majoor, was schilder en boekbinder. Ik denk dat ik mijn creativiteit van hem heb. Helaas heb ik hem nooit gekend. Ik heb wel werk van hem gezien. Hij heeft 50 schilderijen gemaakt over zijn jeugd die hij heeft doorgebracht in weesinrichting Neerbosh in Nijmegen. Deze schilderijen heeft hij geschonken aan Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen.

Na de mavo wilde ik naar het Mediacollege in Amsterdam om game artist te worden. Ik wilde mijn passie voor tekenen graag combineren met het maken van muziek. Na mijn opleiding en stages besloot ik een tussenjaar te nemen. Tijdens mijn stageperiode maakte ik soms op een dag wel zestig tekeningen, waardoor het meer productiewerk werd. Daardoor verloor ik een beetje het plezier en de passie. Ik wilde kunst maken en niet een hele dag op kantoor produceren. Ik ging, dacht ik, tijdelijk in de horeca werken, maar uiteindelijk werd dat vijf jaar.

Ik heb er geen spijt van. Het heeft me volwassen en mondiger gemaakt. Sociaal gezien ben ik ook echt gegroeid door het horecavak. Toch besloot ik vorig jaar de knoop door te hakken om hiermee te stoppen en me weer te kunnen richten op mijn creativiteit. Ik startte als freelance ontwerper en samen met een vriend ben ik een game studio begonnen. Momenteel werken we aan een demo voor een game. Hij programmeert het en ik maak alles wat je ziet en hoort.
Als freelancer krijg ik opdrachten om logo’s, flyers en huisstijlen te bedenken. Ook heb ik het kinderkookboek van Milan de Waal mogen ontwerpen.

Als ik vrij werk maak, werk ik met acryl en houtskool. Met acryl maak ik vooral surrealistische landschappen met Aziatische invloeden en met houtskool maak ik realistische portretten van mensen en dieren. Mijn droom is om ooit nog eens te mogen werken aan een grote animatiefilm zoals Avatar of een Disney film. Ik heb het gevoel dat ik nu een beetje op een kruispunt sta. Blijf ik werken als freelancer, de game industrie in of misschien toch naar een kunstacademie? Dat laatste is iets waar ik de laatste tijd over nadenk, want het liefst zou ik gewoon de hele dag kunst maken!”

Beeld & tekst door: Monique Belier

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl