14°C
Broken clouds

West-Fries Portret – Carina Noordeloos (54) “In mijn hoofd heb ik al drie boeken geschreven”

Elke maand portretteert fotograaf en auteur Monique Belier iemand uit West-Friesland.

“Ik schrijf graag en zo begon ik, na een studie Proza en Roman aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, in 2017 met bloggen. Na deze studie wilde ik meer. Een boek was meteen zo ambitieus dus ik dacht, ik begin met een blog. Ik schreef eerst stukjes voor mezelf, tot mijn man Rob op een dag een website voor me had gemaakt. Hij zei: ‘Je kunt wel alles opsparen voor dat je het een keer gaat publiceren, maar je moet gewoon beginnen!’

Dus zo werd mijn blog ineens werkelijkheid. Naast mijn baan als leerkracht schreef ik tot aan de Corona periode over het leven, mijn familie en dingen die me bezighielden. Tijdens de Corona periode raakte ik mijn inspiratie kwijt en ging het schrijven me niet meer zo gemakkelijk af.

Ik wilde niet per se altijd juf of schrijfster worden. Ik ben opgegroeid in Groessen, een klein dorp in de gemeente Duiven in Gelderland. Als kind sportte ik veel en speelde ik vooral buiten en wilde ik dierenarts worden of bij de politie. Mijn man Rob komt uit Hoogkarspel. Ik leerde hem kennen tijdens een introductieweekend voor een zomerkamp in Amerika. Ik zat toen in het derde jaar van de PABO. Blijkbaar had ik zo een indruk op hem gemaakt dat hij me na dat weekend opspoorde en me een brief schreef. We zijn elkaar blijven schrijven en uiteindelijk werden we verliefd en verhuisde ik na de PABO naar Hoogkarspel.

De laatste tijd denk ik weer veel aan het schrijven. Ik werk momenteel op Sterrenschool de Ruimte in Almere en heb het daar erg naar mijn zin. Toch knaagt er iets. In mijn hoofd heb ik al drie boeken geschreven, maar de stap zetten om me helemaal te richten op het schrijven vind ik groot. En een boek schrijven terwijl je juf bent is gewoon te veel. Schrijven kost tijd en is niet iets wat je er even bij doet. Ook vind ik het moeilijk om mijn onafhankelijkheid op te geven.

Door gebeurtenissen in het verleden voel ik me ook verantwoordelijk om de boel draaiende te houden. Maar misschien moet ik nu de kinderen groot zijn de stap zetten om de schrijfster te worden die ik altijd al had willen zijn.”

Blog Carina (carinanoordeloos.org)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl