2°C
Broken clouds

Werken met een glimlach bij Zorgbrasserie Bij De Molen

Vlakbij Molen Ceres, aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel is Thijs Alferink samen met zijn ouders Ted en Annemieke in maart 2020 Zorgbrasserie Bij De Molen gestart. Een lunchroom waar hij werkt met verstandelijk gehandicapte medewerkers. Een lunchroom waar dagelijks vers brood wordt gebakken en waar je terecht kunt voor een kop koffie met gebak of voor een heerlijke lunch.

Het moment van de start van de brasserie was ongelukkig gekozen. “We waren drie weken open toen we alweer konden sluiten vanwege de corona maatregelen.” Vertelt Thijs Alferink. Toch hebben ze de tijd dat ze gesloten waren goed kunnen besteden. In die periode is het pand opgeknapt en ingericht naar de wensen van de nieuwe eigenaren. Inmiddels zijn ze weer open. Klanten kunnen nu weer terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur.

Horeca ervaring

Alferink heeft zelf 15 jaar ervaring in de horeca. Hij werkte onder andere in de keuken, in de bediening en in een hotel. Het werken met mensen met een zorgvraag is hem met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders hadden zorgbedrijven waaronder een woonvoorziening en een dagbesteding.” De combinatie van horeca met zorg is dus een logische stap. Ook gezien het feit dat Alferink een zus heeft met een verstandelijk handicap, genaamd Stéphanie. “Ik ben er mee opgegroeid.”

Zelfstandig werken

Thijs Alferink werkt met 12 medewerkers. De medewerkers worden gestimuleerd om zo zelfstandig mogelijk te werken. Hij geeft aan dat er in de keuken vaak onder begeleiding gewerkt wordt, maar dat het uitserveren in het restaurant zelfstandig gebeurd. Die zelfstandigheid wordt gestimuleerd door Alferink en hij zoekt uitdagingen voor zijn medewerkers waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. “Wanneer iemand denkt dat die iets niet kan, proberen we de klus zo aan te bieden dat diegene het wel aandurft. Wanneer iemand een beperking heeft waardoor werk niet uitgevoerd kan worden, creëren we een omgeving waarin het dan wel kan.”

Dankbaarheid

Alferink geeft aan iedere dag met een glimlach te werken. “We komen ’s morgens met een glimlach binnen en gaan ’s middags weer met een glimlach weg.” Hij  vindt het heerlijk om dagelijks dankbaarheid terug te krijgen. Door uitdagingen te bieden ziet hij groei bij zijn medewerkers. “Mensen die nooit met een dienblad gelopen doen dat nu wel.” Ziet Thijs Alferink tevreden. Hij probeert zijn mensen te motiveren dat alles kan. “Dan zie je dat het zelfvertrouwen van de medewerkers groeit. Dat is de kers op de taart voor mij.” Dus wanneer iemand eens in de buurt is van de molen Ceres, loop dan even binnen bij de brasserie voor een kop koffie of thee, een belegd broodje, een pannenkoek, een tosti of een kom soep. Iedereen is van harte welkom.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl