0°C

Waarderingsspeld voor Truda Stam-Delamarre

Waarderingsspeld Truda Stam-Delamarre_web
© Pieter Prins

Mevrouw Truda Stam-Delamarre werd tijdens de jubileumviering van De Zonnebloem door burgemeester Michiel Pijl verrast met de waarderingsspeld van gemeente Medemblik. Deze ontving zij voor meer dan 25 jaar vrijwilligerswerk. Haar inzet en betrokkenheid zijn een voorbeeld voor velen.

In de goedgevulde kantine van sportvereniging Spartanen in Wognum werd stilgestaan bij het 75-jarig bestaan van De Zonnebloem. De Wognumse afdeling, inmiddels 45 jaar actief, verzorgt diverse uitstapjes om mensen met een lichamelijke beperking uit hun isolement te halen.  Mevrouw Stam is daar al 25 jaar een van de drijvende krachten van.

Als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Wognum, is mevrouw Stam de bindende factor tussen het bestuur en de vrijwilligers. Met haar enthousiasme en bevlogenheid inspireert zij anderen om ook een steentje bij te dragen. 

De inzet van mevrouw Stam blijft niet beperkt tot alleen De Zonnebloem. Ook diverse andere initiatieven kunnen en konden op haar steun rekenen. Zo is zij al meer dan 25 jaar vrijwilliger bij Zieken Triduüm en meer dan 10 jaar mede-organisator bij het Lourdesfonds. Daarnaast was zij bestuurder van vereniging ‘Laatste Eer’ in Wognum en al meer dan 45 jaar actief voor de katholieke kerkgemeenschap. Reden voor het bestuur van De Zonnebloem, afdeling Wognum, om Truda Stam voor te dragen voor een onderscheiding.

Uitreiking waarderingsspeld door burgemeester Michiel Pijl

Gemeente Medemblik hecht veel waarde aan elke vorm van betrokkenheid van onze inwoners. Mevrouw Stam-Delamarre werd daarom door burgemeester Michiel Pijl verrast met de waarderingsspeld van de gemeente Medemblik. “Vrijwilligers als mevrouw Stam zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze gemeente en voor de verbinding tussen inwoners. Haar langdurige betrokkenheid is aanleiding voor ons om haar te belonen met deze waarderingsspeld.”

Gemeente Medemblik feliciteert mevrouw Stam met deze onderscheiding.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl