0°C

Voeten als tollen een ‘must’ in martial arts…

Het is een veel gebruikte term in het Chinees worstelen “Shuai Jiao”, want je moet blijven bewegen om de balans van je tegenstander te verbreken om vervolgens een werptechniek toe te passen. Op het eerste gezicht heeft het Chinees worstelen misschien wel iets weg van de meer bekendere vechtkunsten als Judo of Jiujitsu.

Bij het Chinees worstelen ligt de nadruk, om te blijven staan. Als een werp techniek is ingezet, vind er geen grondwerk meer plaats. Blijven staan, de structuur van je tegenstander verbreken en je voeten laten bewegen als tollen is een must.

Shuai Jiao gaat ver terug in de geschiedenis en word gezien als één van de oudste krijgskunsten van het land. Als enigste worstel gerelateerde krijgskunst van China, werd het al beoefend, tijdens de Tang dynastie.

Binnen de Van Ark Kungfu Academie word erop de achtergrond al meerdere jaren getraind in deze discipline. Samen met een collega school uit België en de Franse Shuai Jiao Federatie word de kennis overgedragen.

Er blijkt uit eerdere stages een zeer grote belangstelling voor deze sport. Maar uit bescheidenheid wilde de school niet zomaar starten met een regulier lesprogramma. Na het volgen van de laatste trainings stage afgelopen november in Haarlem, vonden de Belgische en Franse vrienden dat het tijd word om officieel deze start te maken met het aanbieden van lessen en zeiden: “Voeten als tollen!!” Ofwel niet alleen blijven bewegen in de martial arts zelf, maar ook blijven bewegen als Academie.

Nieuwsgierig geworden? Er is een beginnersgroep Shuai Jiao gestart op de maandagavond in gymzaal de Bonte Veer. Lestijden zijn van 20:15u tot 21:30u. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Meer informatie via: www.vanarkacademie.nl of bel naar 06-45774097 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl