6°C
Overcast clouds

Vier Blauwe Vlaggen voor de stranden in Gemeente Schagen

Op 12 mei was voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreiking voor de Blauwe Vlag. Deze staat symbool voor schone, veilige en duurzame jachthavens en stranden. Dit jaar heeft de internationale jury in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend aan 130 jachthavens en 59 stranden. Gemeente Schagen neemt dit jaar 4 Blauwe Vlaggen in ontvangst voor Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee.

“We zijn trots om dit jaar voor 4 stranden de Blauwe Vlag te ontvangen. Samen met strandpaviljoenhouders en de reddingsbrigade hebben we dit mooie resultaat bereikt, door de stranden schoon en veilig te houden. Zo houden we onze natuur en het milieu gezond en kunnen bezoekers veilig recreëren op het strand”, zegt wethouder Hans Heddes.

Schone stranden en duurzame jachthavens

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. Deze internationale toekenning van de Blauwe Vlag geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE). Dit is een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

De Blauwe Vlag is een erkenning voor geleverde inspanning

De locaties vragen de Blauwe Vlag onderscheiding vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Foto: www.blauwevlag.nl

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl