19°C
Clear sky

Verbouwingssluiting Bibliotheek en Streekpunt Hoogkarspel

Deze zomer zijn de Bibliotheek en het Streekpunt in Hoogkarspel vier weken gesloten in verband met een grote herinrichting. 

De sluiting van 25 juli tot en met 21 augustus is onvermijdelijk omdat de vloer hard aan vervanging toe is. Het Streekpunt en de Bibliotheek investeren samen in deze enorme klus. De Bibliotheek zet meteen opgebouwde afschrijvingen en reserves in om een gezellige leestafel, een paar prettige werk-/studieplekken, een vrolijke kinderhoek met ruimte voor voorstellingen en activiteiten, en een huiselijke sfeer te realiseren. Steeds meer mensen ontdekken bibliotheken namelijk als plek om te ontspannen, ontmoeten en werken/studeren. Door hier meteen op in te spelen is het gebouw weer klaar voor een mooie toekomst met de inwoners van Drechterland. 

Tijdens de tijdelijke sluiting is het niet mogelijk om gebruik te maken van de voorzieningen en activiteiten van het Streekpunt, de Bibliotheek (ook de inleverbus gaat op slot), MEE/De Wering en de Speel-o-theek in het gebouw.

Dit zijn de alternatieve mogelijkheden:

  • Het Prikpunt is tijdens de verbouwingssluiting te vinden bij de buren: Buurtzorg in het oude Rabobankgebouw op Streekweg 224.
  • De Bibliotheek Stede Broec is de dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging met vergelijkbare voorzieningen en activiteiten, ook voor wie geen lid is. Je kan daar met dezelfde bibliotheekpas boeken lenen. Met de zomeractie kun je in deze periode dubbele aantallen lenen voor 6 weken: als je in de week van 18 juli boeken komt lenen in Hoogkarspel kun je de sluiting overbruggen. Kun je niet naar de Bibliotheek Stede Broec komen? Maak dan gebruik van de BestelBieb om boeken aan huis bezorgd te krijgen (inbegrepen bij het abonnement bij redelijk gebruik). 

Na de herinrichting zal er een feestelijke opening georganiseerd worden. Voor meer informatie en updates over de herinrichting kijk je op westfriesebibliotheken.nl/hoogkarspel.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl