0°C

Train fysieke en mentale fitheid met Cognitieve Fitness

SCHAGEN – Bewegen heeft bewezen gunstige invloeden op de hersenen, zoals de aanmaak van nieuwe hersencellen en stimulering van verbindingen daartussen. Daarom organiseert Team Sportservice de cursus Cognitieve Fitness. Buurtsportcoach Remon Schoorl licht tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 7 december bij wijkvereniging onder de Acacia’s in Schagen toe wat de cursus inhoudt, wat de voordelen ervan zijn en de bijhorende kosten.

Iedereen is van harte welkom bij wijkvereniging onder de Acacia’s in Schagen vanaf 14.30 uur. Eerdere deelnemers hebben positieve reacties gegeven over de cursus, waarbij ze zich fitter en energieker voelen. Ook ervaren ze de positieve effecten op zowel lichaam als geest. 

Inspanning, uitdaging en ontspanning

“We verdelen de lessen in drie onderdelen: inspanning, uitdaging en ontspanning”, vertelt buurtsportcoach Jolanda Ides. Inspanning omvat spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen, wat gunstig is voor bloeddruk, gewicht en stemming.

Om geheugen en concentratie te trainen, worden diverse oefeningen gegeven om de hersenen te prikkelen en stimuleren. ‘’Denk bijvoorbeeld aan een spel waarbij je met je ene hand drie vingers opsteekt en tegelijkertijd met je andere hand maar één.’’

Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning. Met ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen, die helpen stress te verminderen en de afbraak van hersencellen tegen te gaan. Hiermee wordt elke les afgesloten.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst legt buurtsportcoach Remon Schoorl tot ongeveer 15.30 uur meer uit over de cursus Cognitieve Fitness. Bij voldoende enthousiasme zal de cursus in januari van start gaan. ‘’Nu moet je niet denken dat deze training alleen voor ouderen is, hoor. Ook iemand die bijvoorbeeld hersenletsel heeft, kan er baat bij hebben’’, verzekert Jolanda Ides. 

Aanmelden

Wil je meer informatie ontvangen of je aanmelden voor de bijeenkomst? Dat kan door een e-mail te sturen naar Remon Schoorl via rschoorl@teamsportservice.nl of te bellen naar 06 – 31 02 21 97.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl