2°C
Broken clouds

Taalpunt in Stede Broec gestart

Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je je Nederlands verbeteren? Beter leren rekenen of handiger worden met de computer? Of lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, of mee te doen met een activiteit zodat je meer in contact komt met anderen? Kom dan naar het Taalpunt in locatie ’t Stadsplein bij Ons Stede Broec en je wordt geholpen bij het vinden van aanbod dat bij jou past. Deze week start Taalhuis van Vrijwilligerspunt Westfriesland de eerste vier Taalpunten in West-Friesland.

Taalhuis organiseert in opdracht van de zeven gemeenten van West-Friesland de Taalpunten samen met taalaanbieders en maatschappelijke organisaties, zoals bibliotheken en welzijnsorganisaties, uit de regio. De Taalpunten hebben als doel het taalniveau van de nieuwe Nederlanders te verbeteren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van taalmaatjes kun je als nieuwe Nederlander oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Meer mensen ontmoeten? Dat kan door te gaan sporten bij een sportvereniging, een leuke hobby te vinden, of als vrijwilliger te gaan werken bij een maatschappelijke organisatie. De wens van de nieuwe Nederlander staat hierbij altijd centraal: Wat wil je leren, waarom en wat heb je nodig? 

Taalpunt in Stede Broec

Een officiële opening van alle taalpunten in heel West-Friesland zal binnenkort plaatsvinden. In Stede Broec kan men al terecht in ’t Stadsplein bij Ons Stede Broec aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Directeur-bestuurder Ons Stede Broec Karen Houwen: “Het is best lastig om de doelgroep te bereiken en het is fijn dat ze hier kunnen binnenkomen in een sociaal-culturele setting. Samen koken, gezellig een spelletje doen, dat is belangrijk voor deze doelgroep. Hier ligt de nadruk ook niet op wat je niet kunt, maar op wat je talenten zijn. Niet vanuit leren, maar vanuit meedoen. Ik ben blij dat we daar met het Taalpunt in kunnen bijdragen.”

Met straks in iedere gemeente een fysiek Taalpunt is er altijd een locatie in de eigen omgeving waar nieuwe Nederlanders gemakkelijk kunnen binnenlopen en waar kennis is van (taal)aanbod in de buurt. De Taalpunten zijn onderdeel van de pilot ‘Taalboost’ van de zeven gemeenten van West-Friesland. 

Voor vragen over de Taalpunten bel 0229-216499, mail taalhuis@vrijwilligerspunt.com of kijk op www.vrijwilligerspunt.com/taalpunt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl