17°C
Scattered clouds

Taalpunt in Enkhuizen gestart

Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je je Nederlands verbeteren? Beter leren rekenen of handiger worden met de computer? Of lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, of mee te doen met een activiteit zodat je meer in contact komt met anderen? Kom dan naar het Taalpunt in locatie MEE & de Wering in Enkhuizen en je wordt geholpen bij het vinden van aanbod dat bij jou past. Deze week start Taalhuis van Vrijwilligerspunt Westfriesland de eerste vier Taalpunten in West-Friesland.

Taalhuis organiseert in opdracht van de zeven gemeenten van West-Friesland de Taalpunten samen met taalaanbieders en maatschappelijke organisaties, zoals bibliotheken en welzijnsorganisaties, uit de regio. De Taalpunten hebben als doel het taalniveau van de nieuwe Nederlanders te verbeteren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van taalmaatjes kun je als nieuwe Nederlander oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Meer mensen ontmoeten? Dat kan door te gaan sporten bij een sportvereniging, een leuke hobby te vinden, of als vrijwilliger te gaan werken bij een maatschappelijke organisatie. De wens van de nieuwe Nederlander staat hierbij altijd centraal: Wat wil je leren, waarom en wat heb je nodig? 

Taalpunt in Enkhuizen

Een officiële opening van alle taalpunten in heel West-Friesland zal binnenkort plaatsvinden. 

In Enkhuizen kan men al terecht bij MEE & de Wering aan de Harpstraat 24. Daphne Gans, regiomanager bij MEE & de Wering: “Met een Taalpunt ondersteunen we de nieuwe Nederlanders om mee te doen met de Enkhuizer samenleving en dat heeft deze doelgroep ook echt nodig. Ze helpen niet alleen zichzelf, maar ook een ander, doordat ze de Nederlandse taal beter machtig zijn. Wij zijn trots dat wij als organisatie hieraan kunnen bijdragen. Wij hebben al veel lijntjes, we weten de wegen en nu kunnen wij nog beter verbinden.” 

Met straks in iedere gemeente een fysiek Taalpunt is er altijd een locatie in de eigen omgeving waar nieuwe Nederlanders gemakkelijk kunnen binnenlopen en waar kennis is van (taal)aanbod in de buurt. De Taalpunten zijn onderdeel van de pilot ‘Taalboost’ van de zeven gemeenten van West-Friesland. 

Voor vragen over de Taalpunten bel 0229-216499 of mail taalhuis@vrijwilligerspunt.com of kijk op www.vrijwilligerspunt.com/taalpunt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl