4°C
Broken clouds

Standhouders ambulante handel Winkelcentrum Makado

In de pers, op Noordkopcentraal.nl, is deze week een artikel verschenen waarin wordt gemeld dat de gemeente Schagen een overeenkomst zou hebben gesloten met de ontwikkelaar van Winkelcentrum Makado. Hierin zou zijn vastgelegd dat “in een straal van 250 meter vanaf een entree van het winkelcentrum geen ambulante handel plaats mag vinden”.

Gemeente Schagen heeft geen overeenkomst gesloten of een bestuurlijk besluit genomen over deze 250 meter grens. In het kader van de verbouwing van het winkelcentrum Makado zijn de standhouders tijdelijk verplaatst. De ontwikkelaar van winkelcentrum Makado heeft aan de gemeente wel laten weten dat zij het wenselijk acht dat de standplaatshouders uit de directe Invloedsfeer van het winkelcentrum Makado blijven.

Nieuw beleid
Voor na het gereedkomen van het winkelcentrum, werkt de gemeente aan het opstellen van nieuw beleid voor de plaatsing van de marktstandhouders.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat zij tot het nemen van ingrijpende beslissingen die van invloed zijn op de toewijzing van standplaatsen binnen het centrum van Schagen, pas zal overgaan na zorgvuldige uitwerking hiervan in beleid. De gemeente heeft als behoorlijk bestuurder de taak, de belangen van de standplaatshouders alsmede de belangen van andere betrokken partijen steeds zorgvuldig in acht nemen en af te wegen.

De gemeente werkt aan het herzien van het standplaatsen beleid. Het nieuwe beleid voor standplaatsen is naar verwachting eind september 2023 gereed.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl