16°C
Broken clouds

Spaarpaal Sint Maarten levert mooi geldbedrag op

Met de spaarpaal hebben automobilisten door veilig te rijden samen €2200,- euro kunnen sparen voor de realisatie van buitensporttoestellen. Wethouder Hans Heddes heeft vrijdag 9 juli het gespaarde bedrag overhandigd aan de dorpsraad van Sint Maarten. De hoop is dat men na het weghalen van de spaarpaal op dit traject veilig blijft rijden.

Sinds 16 juni stond aan de Hoge Buurt in Sint Maarten een spaarpaal. Met de spaarpaal werd op een positieve wijze het probleem van te hard rijden aangepakt. Voorafgaand hebben bewoners een spaardoel kunnen bedenken en kunnen stemmen op hun favoriet. Dit zijn uiteindelijk de buitensporttoestellen geworden.

Resultaat merkbaar
De spaarpaal is er om verkeersdeelnemers bewust te laten worden van de maximum snelheid en het rijgedrag. De paal registreert de snelheid en wanneer men zich houdt aan de snelheid wordt er een bedrag gedoneerd in een spaarpot. De afgelopen weken hing de spaarpaal en hij deed zijn werk uitstekend. Men reed namelijk aanmerkelijk langzamer. De eerste week waren er al 25 procent minder hardrijders. “De positieve trigger heeft gewerkt, de meeste mensen willen nu wel veilig rijden. We hopen natuurlijk met z’n allen dat dit een blijvend effect gaat hebben, dat men het inzicht heeft gekregen dat harder rijden slecht voor iedereen is,” zegt wethouder Hans Heddes.

Vervolg
De spaarpaal is mede tot stand gekomen door subsidie van de provincie. Met de subsidieregeling die de provincie heeft uitgezet kunnen nog eens acht spaarpalen worden neergezet door andere gemeenten binnen de provincie. De resultaten van al deze initiatieven worden geëvalueerd, zodat kan worden bekeken wat de effecten zijn en in hoeverre de spaarpaal van nut kan zijn voor de verbetering van de verkeersveiligheid.

De gemeente gaat samen met bewoners en dorpsraad kijken waar en hoe de buitensporttoestellen kunnen worden gerealiseerd.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl