13°C
Clear sky

Schager Compliment voor Jan Karsten

Zaterdag 1 juli om 15.00 uur reikte burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen het Schager Compliment uit aan Jan Karsten. Jan Karsten zet zich al sinds jaar en dag in voor zijn gemeenschap. Hij is dan ook vrijwilliger geweest bij heel wat organisaties en verenigingen! Belangrijk hierbij zijn vooral de atletiekvereniging NOVA, parochie H. Jacobus de Meerdere en basisschool St. Barbara.

Voor zijn kerk heeft Jan zich gedurende een hele lange periode ingezet. Al vanaf 1972 is Jan betrokken bij de parochie H. Jacobus de Meerdere. Hier zat hij van 1972 tot 1986 in het bestuur waar hij zich voor een aantal taken in het bijzonder heeft ingezet. Zo heeft hij onder andere het archief van de begraafplaats in kaart gebracht. Ook was hij nauw betrokken bij de erfpacht overeenkomst en de overdracht van het kerkhof van de kerk naar de gemeente Harenkarspel in 1980 en speelde hij een grote rol bij de uitgifte van aandelen voor de restauratie van de kerk in 1984. Naast deze activiteiten binnen het bestuur heeft Jan veel gebedsdiensten en uitvaarten verzorgd, heeft hij samen met Jan Jaspers gewerkt aan het boek ‘Alles werd anders’ en is hij sinds 2021 betrokken als vrijwilliger bij de invulling van het park achter de kerk.

Vanaf 2005 heeft Jan Karsten zich ingezet voor atletiekvereniging NOVA, waar hij jarenlang een enthousiaste trainer is geweest voor nordic walking. Hierbij wist hij veel deelnemers te motiveren en tot extra inzet te bewegen!

Ook heeft hij in de Medezeggenschapsraad gezeten van basisschool St. Barbara in Tuitjenhorn, in de periode dat zijn eigen kinderen hier op school zaten. Dit is een belangrijke raad voor een school, waarbij het beleid van de directie wordt getoetst.

Daarnaast heeft Jan Karsten zich ook nog ingezet voor verschillende kleine dingen door de jaren heen.

Jan Karsten is iemand die zorgt voor binding en betrokkenheid, dat heeft hij onder andere laten zien in de genoemde activiteiten. Hij heeft een grote steen bijgedragen aan zijn gemeenschap, waardoor hij dit Schager Compliment verdient!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl