0°C

Schager Compliment voor 100 jarige Nic Snaas

Maandag 25 april reikte wethouder Hans Heddes het Schager Compliment uit aan de heer Nic Snaas. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waar zijn 100ste verjaardag werd gevierd.

Nic Snaas liet 70 jaar geleden inwoners van Schagen en omgeving kennis maken met het toen nieuwe fenomeen: de televisie. Dit was weliswaar een commerciële bezigheid, maar het was wel een van de activiteiten waardoor hij een bekende Schagenaar werd. Hij ging wekelijks tijdens de avondlijke tv-uitzendingen bij de mensen langs met een televisietoestel, een nauwelijks te tillen gevaarte. Op zijn auto had hij een installatie met een uitschuifbare televisieantenne laten maken, zodat hij het ethersignaal overal kon ontvangen.

Tot op de dag van vandaag vindt hij oplossingen voor dingen die stuk zijn om deze voorwerpen een tweede leven te geven. Vooral voor de bewoners, die net als hij wonen in De Caegstate.

Ook het Regionaal Museum 1940-1945 Schagen en omstreken kan altijd bij hem terecht met vragen over de oorlog, want hij heeft prachtige verhalen over zijn belevenissen in die tijd. Deze verhalen zijn diverse malen gepubliceerd in het blad van de Historische Vereniging van Schagen.

Voor Graag Gedaan Schagen heeft hij zich jarenlang ingezet van 1983 tot 2011.

De kinderen van Nic Snaas hebben de aanvraag voor het Compliment ingediend, omdat hun vader zijn hele leven lang paraat heeft gestaan om mensen in Schagen te helpen.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl