14°C
Broken clouds

Regenboogpad bij NS station Schagen

Op dinsdag 7 september is een ‘regenboogpad’ aangelegd nabij het NS station in stad Schagen. Dit naar wens van gemeente Schagen en met name wethouder Joke Kruit en raadslid Merieke Bredewold. Bredewolds partij Wens4U vraagt al langere tijd om de regenbooggedachte in de gemeente Schagen tot uiting te brengen. Dit regenboogpad op de stoep geeft aan dat iedereen in Schagen welkom is en zich veilig genoeg kan voelen om zichzelf te zijn. Op 11 oktober is de officiële opening.

Gemeente Schagen en verschillende organisaties willen met de ‘inclusie’ agenda vorm geven aan een inclusieve samenleving. Wethouder Kruit: “een samenleving waarin iedereen zich welkom voelt en iedereen kan meedoen. Een regenboogpad vraagt zichtbaar aandacht voor dit gedachtegoed. Iedereen die Schagen in komt reizen, ziet vanaf nu waar wij voor staan en waar wij als gemeente aan werken.” Wethouder Joke Kruit is blij dat de motie van Wens4U, de Seniorenpartij en Groen Links uit 2019 nu uiteindelijk tot uitvoering is gebracht.

“Ik hoop dat dit regenboogpad alle inwoners en reizigers laat nadenken over acceptatie. Dat zij meer nadenken over de mensen in hun omgeving die het wellicht moeilijk hebben en zich onvoldoende veilig voelen om zichzelf te zijn. Want is dat niet wat ieder mens het liefste zou willen?’’ aldus wethouder Kruit.

Op 11 oktober is de officiële opening van het pad. Uiteraard is raadslid Merieke Bredewold daarbij uitgenodigd. Dit wordt de aftrap van de regenboogweek. Hierover volgt later meer informatie.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl