0°C

Plaatsing camera’s rondom station Schagen

Op woensdag 13 september zijn de werkzaamheden gestart om zeven camera’s op en rondom het station te plaatsen. Burgemeester Marjan van Kampen heeft eerder besloten om de omgeving van station Schagen aan te wijzen als cameratoezichtgebied.

Na een hoeveelheid aan incidenten rondom het station is het doel van dit cameratoezicht om de openbare orde te herstellen, het toezicht in het gebied te verbeteren en incidenten in de toekomst te voorkomen.

Van januari tot en met maart dit jaar stonden er drie mobiele camera’s rondom het station. Uit een enquête op samen.schagen.nl bleek dat 96% van de omwonenden vonden dat cameratoezicht bijdraagt aan veiligheid. De camera’s moesten blijven. 

Incidenten onacceptabel
Uit de rapportage van de politie blijkt dat incidenten zoals geweld, diefstallen, vernielingen en diverse vormen van overlast het meest voorkomen.

“De incidenten die plaats vinden in de omgeving van het station zijn onacceptabel”, liet burgemeester Van Kampen eerder weten. “We moeten er alles aan doen om dat te voorkomen. Daar speelt de politie een rol in, maar ook de gemeente neemt hierin verantwoordelijkheid. Een van de zaken die wij kunnen organiseren is cameratoezicht. Op deze locatie was inzet hiervan in mijn optiek nu nodig.”

De zeven camera’s komen in de voetgangerstunnel onder het spoor en bij de fietsenstallingen aan de noordzijde van het station. De beelden blijven niet langer dan vier weken bewaard.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl