16°C
Scattered clouds

Opslag van drugs gevonden in Warmenhuizen

Afgelopen woensdag 19 juli zijn in een bedrijfspand in Warmenhuizen vaten met chemicaliën en apparatuur gevonden, waarmee methamfetamine kan worden geproduceerd. De politie heeft een 45-jarige man uit de gemeente Schagen aangehouden. Het pand is intussen op verzoek van de burgemeester gesloten.

Naar aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem, controleerden de gemeente Schagen en de politie het pand. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling heeft alle chemicaliën en apparatuur op een veilige manier afgevoerd.

Gevaarlijke stoffen
Bij de productie van drugs worden gevaarlijke stoffen gebruikt. Zij kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en leiden tot explosies, gevolgd door brand. Daarnaast kan bij een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden geproduceerd of opgeslagen, meer crimineel verkeer voorkomen. Hierdoor wordt de buurt onveiliger.

Voorkom gevaar, meld dit
Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties te voorkomen, is hulp van de inwoners onmisbaar. Is er een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie in de buurt? Meld dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000, of bel met de politie via 0900 – 8844. Meer over hoe een drugslab te herkennen is? Kijk dan op nhdrugsalert.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl