0°C

Oproep gemeente Schagen: Heeft u nog meubels over? Laat het weten!

Op dit moment worden 228 Oekraïners opgevangen bij particulieren in de gemeente Schagen. Omdat een groot deel van deze particulieren opvang voor een korte periode is aangeboden, is de gemeente bezig om tijdelijke woningen te bouwen op mogelijk 4 opvanglocaties. Wanneer deze klaar zijn, daar is nu nog geen zicht op. Om Oekraïners te herplaatsen of om nieuwe mensen op te kunnen vangen zijn vervangende opvangplekken wel op korte termijn nodig. Daarom is de gemeente op zoek is naar tijdelijke opvanglocaties waar de mensen op korte termijn naar overgeplaatst kunnen worden. Voor deze vaak leegstaande panden is de gemeente op zoek naar meubels en inboedel om de locaties in te richten. Hiervoor heeft de gemeente uw hulp nodig!

“Heeft u nog stoelen, banken of andere huisraad ergens op zolder of in de schuur staan waar u niets meer mee doet? Laat het ons weten. Wij kunnen onze Oekraïense mensen daarmee helpen,” licht burgemeester Marjan van Kampen toe.

Schoolpad in Schagen

De eerste tijdelijke opvanglocatie wordt het voormalig schoolgebouw aan het Schoolpad 2. Op deze locatie komt een familie bestaande uit 7 personen tijdelijk in 3 lokalen van het schoolgebouw wonen. De woningen wordt leeg opgeleverd. Dus er zijn veel spullen nodig.

Waar kan ik melden als ik spullen heb?

Op www.lijstje.nl/hulpoekraineschagen staat een overzicht van alle spullen die nodig zijn. Wilt u iets doneren, dan kunt u het afgeven op de gemeentewerf aan de Zijperweg 10. Het is belangrijk dat de spullen die u doneert bruikbaar, heel en schoon zijn. Afgeven kan iedere werkdag tussen 8.00 en 15.00 uur en is mogelijk tot maandag 18 juli. Voor de verhuizing van de spullen krijgt de gemeente hulp van Verhuisservice Schagen, die dit belangeloos doet. Met hulp van vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn en Dorcas worden de woningen ingericht. Wilt u ook spullen beschikbaar stellen? Ga naar www.lijstje.nl/hulpoekraineschagen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl