0°C

Open Oefenavonden bij vier Brandweerkorpsen in West-Friesland

Beleven of de vrijwillige brandweer bij jou past? Het kan begin april bij maar liefst twaalf brandweerkorpsen in onze regio Noord-Holland Noord, waarvan vier in West-Friesland. Met hun open oefenavond hopen de korpsen nieuwe brandweervrijwilligers te trekken. De hele maand maart voeren zij campagne door onder andere flyers te verspreiden, zichtbaar te zijn in hun omgeving én via hun sociale mediakanalen aandacht te vragen voor de zoektocht naar nieuwe leden.

Proeven van het brandweervak
Geïnteresseerden kunnen bij de open oefenavond proeven van het brandweervak. Je doet onder begeleiding mee aan een brandweeroefening en maken kennis met de lokale vrijwilligers, die meer vertellen over wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Smaakt het naar meer? Dan volgt er een meeloopperiode om echt te ontdekken of er een match is.

Meld je aan!
Vanaf maart zie je op de website brandweervrijwilligerworden.nl op welke datum je welkom bent bij de brandweerkazerne in jouw buurt. Meld je vrijblijvend aan! Deze vier korpsen in West-Friesland openen hun deuren: Avenhorn • Enkhuizen • Wognum • Zwaag

Wie zoeken we?

De betreffende kazernes zijn hard op zoek naar versterking. Dat mogen mannen en vrouwen zijn die 18 jaar of ouder zijn, een goede gezondheid hebben én de brandweerkazerne binnen enkele minuten vanaf hun woon- of werkadres kunnen bereiken. Ook wie niet in de omgeving van de kazerne woont, maar wél werkt, kan overdag uitrukken voor de brandweer in de buurt van zijn of haar werkplek.

Helpen op het moment dat het ertoe doet
Een brandweervrijwilliger doet meer dan alleen brand blussen. Als de pieper gaat, kan er van alles aan de hand zijn waarbij hulp nodig is, zoals stormoverlast, dieren in nood en verkeersongevallen. Brandweervrijwilliger word je dan ook niet zomaar. Aspiranten volgen een opleiding, en wekelijks oefen je met de hele ploeg. Maar daar staat ook wat tegenover: de kans om écht iets te betekenen voor anderen op het moment dat het ertoe doet, een leuke ploeg én een financiële vergoeding.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl