14°C
Broken clouds

November bij de Westfriese Bibliotheken

In november leest heel Nederland het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis, dat voor de gelegenheid opnieuw uitgegeven wordt. Haal jouw gratis exemplaar bij de Westfriese Bibliotheken: als je meedoet aan een van de geselecteerde activiteiten, reserveren we een exemplaar voor je. Voor bibliotheek bezoekers geldt op=op. De geselecteerde activiteiten zijn:

  • Dubbelinterview: Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol, op dinsdag 2 november om 19:30 in Victorie Alkmaar online
    Maartje Wortel en Tim Knol hebben iets gemeen: wandelen. De een schrijft erover, de ander is een ware parttime wandel-guru en heeft zijn eigen muzikale wandelclub. Tim Knol verzorgt deze avond de muzikale noot en schuift samen met Maartje Wortel aan tafel bij programmamakerLisa Croese om in gesprek te gaan over hun levens en werk.
  • Human Library op Wielen, op zaterdag 20 november om 13:30, opstap- en eindpunt in Hoogkarspel
    Stap met ons in de bus en kom in contact met mensen, plekken en verhalen van West-Friesland die op een positieve manier van betekenis zijn voor minimagezinnen en nieuwkomers – geïnspireerd op het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis. We houden nog even geheim wie je gaat ontmoeten: laat je vooral verrassen.

Voor meer informatie en aanmelding, zie: westfriesebibliotheken.nl/nlleest.

Week van de Mediawijsheid (5 -12 november)

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media? Voel jij je er verbonden en veilig? En hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? Weet jij hoe je kinderen zich online gedragen en hoe maak je dit bespreekbaar met je tiener?

  • Kom naar onze DigiLABs: jeugd van 8-12 jaar en hun ouders leren samen op een speelse manier over mediagebruik, nepnieuws, deepfakes en cybercriminaliteit.
  • Ouders kunnen zich aanmelden voor gratis webinars over mediaopvoeding voor kinderen tot 12 jaar met Denise Bontje van MediaSmarties (9 november om 20:00 uur) of voor tieners met Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media (11 november om 20:00 uur).

Voor meer informatie en aanmelding, zie: westfriesebibliotheken.nl/mediawijsheid.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl