0°C

Nieuwe bussen en gewijzigde dienstregeling voor buurtbus 438

Buurtbus 438  bestaat ruim 8 jaar. De buurtbus rijdt vanaf Enkhuizen, via Bovenkarspel naar Andijk v.v. Dit lijkt geen grote afstand, echter de huidige bussen waarmee nu wordt gereden hebben  inmiddels een kilometerstand van ruim een half miljoen kilometers. De chauffeurs van de 438 rijden dus veel kilometers en vervoeren hierbij veel passagiers, bijna 60.000 per jaar!


Logisch dat de oude bussen tegen het einde van het “busleven” zitten. Zowel de chauffeurs als de monteurs hebben de laatste tijd veel last van storingen en zijn dolblij dat de nieuwe bussen er nu zijn. De nieuwe bussen hebben ook een nieuwe indeling die ruimer en prettiger is. Als extra zijn schermen met halte informatie geplaatst en een omroepinstallatie voor de chauffeur.De buurtbusvereniging 438 kan er weer jaren tegenaan. De bussen zijn ter beschikking gesteld door de provincie Noord-Holland.


Ook zal er een verbetering  plaatsvinden in de dienstregeling ingaande 10 december 2023. Ditom bij drukke momenten, vooral in de ochtend,  reizigers te verdelen over meerdere bussen. De juiste informatie voor de wijzigingen is te vinden op www.buurtbuswase.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl