15°C
Few clouds

Niet een beetje groen, maar Reuzegroen!

Celine Reus was zich al vroeg bewust van haar groene omgeving. Als kind was ze al bezig met zorgen voor de natuur en rond haar achttiende begon ze met bewuster leven: geen plastic rietjes gebruiken en koffie halen met een eigen beker bijvoorbeeld. Dat beviel haar zo goed dat ze deze levenswijze graag met de wereld wilde delen. De stap naar de uitvoering nam wat tijd in beslag, want wat wil je uitstralen en hoe geef je dat vorm? In oktober 2020 werd de zoektocht afgesloten met de lancering van de website: www.reuzegroen.nl. En het liep direct al heel goed!

Er is veel interesse voor de levenswijze van Celine. “Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat grondstoffen niet oneindig verkrijgbaar zijn en dat de natuur betere zorg en aandacht verdient. Met Reuzegroen richtte ik me aanvankelijk eerst op zogeheten ‘zero waste’-producten, zoals vuilniszakken, tandenborstels en bekers, allemaal spullen die je dagelijks gebruikt. Doorgaans zijn die gemaakt van materialen die niet erg duurzaam zijn en die microplastics verspreiden die niet alleen in je eigen lijf, maar ook in het water en de bodem terechtkomen. Dat is schadelijk voor mens, dier en plant. En dat kan anders, beter, iets waar ik me graag sterk voor maak.”

Verzorgingslijn

Na de start met zero waste-producten volgde de introductie van een milieuvriendelijke verzorgingslijn. “We waren al langer bezig met het ontwikkelen van producten als zeep en shampoo. Dat maken we bewust allemaal zelf, zodat we zeker weten dat alles vrij is van plastic en chemische toevoegingen. Puur natuur, afbreekbaar en uiteraard ook lekkere geuren waar je jezelf een plezier mee doet. En ook hier merken we dat er behoefte is aan producten die vriendelijk zijn voor de natuur. Dat het beter kan, is niet alleen voor onszelf belangrijk, maar zeker ook voor onze kinderen. Je plek op aarde netjes houden en goed achterlaten, dat is mijn missie.”

Bloemenbom

Reuzegroen is inmiddels bij Het Keetje verkrijgbaar. “Binnenkort volgt zorgboerderij ’t Radje in Venhuizen en we zijn in gesprek met meer ondernemers. We kiezen bewust zoveel mogelijk voor fysieke winkels omdat het fijn is om de producten te zien en te ruiken. Dat kan in een webshop niet en bovendien is verzenden minder milieubewust is vanwege de kilometers die de producten af moeten leggen. De mogelijkheid van verzenden is er wel hoor, want niet iedereen is in de gelegenheid om naar de winkels te komen. En dus hebben we een manier bedacht om de extra uitstoot te compenseren: de bloemenbom. Klanten kunnen deze bij hun aankoop gratis aan hun winkelmand toevoegen. Het bolletje vol zaden kun je in je tuin of ergens in een berm gooien zodat daar mooie bloemen zullen groeien, dat trekt bijen en andere insecten. Zo heb je nog meer plezier van je aankoop!”

Acties

Reuzegroen timmert flink aan de weg. “We krijgen zoveel positieve reacties! Dat is een mooie bijdrage aan onze motivatie om hiermee verder te gaan. Voor de komende tijd hebben we mooie acties op stapel staan om mensen kennis te laten maken met Reuzegroen. Hou onze website en de Facebookpagina maar in de gaten!”

www.reuzegroen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl