13°C
Drizzle

Nacht van de Vleermuis: vleermuisactiviteiten voor volwassenen en kinderen

In het laatste weekend van augustus, dat volledig in augustus valt, wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land. Het IVN West-Friesland heeft twee activiteiten in dit weekend, te weten voor volwassenen op 25 augustus en voor kinderen op 26 augustus.

Voor de kinderactiviteit staat met name het controleren van de vleermuizen kasten (slaapplaatsen) en wordt er veel verteld over de leefwijze van de vleermuis. De volwassenactiviteit vindt op avond plaats en dan komt onder meer het opvangen van geluiden middels de batt detector aan de orde.

Nacht van de Vleermuis, activiteit voor volwassenen
Het IVN West-Friesland organiseert de Nacht van de Vleermuis op vrijdagavond 25 augustus in het Egboetje bij Oostwoud. Als je ‘s nachts iets voorbij ziet flitsen, is de kans groot dat het een vleermuis is. Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Waarschijnlijk weet u dat de vleermuis op zijn kop slaapt, maar waarom doet hij dat? Tijdens de excursie komt u veel te weten over de vleermuis en zijn leefgebied.

De bijzondere activiteit duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door twee ecologen, Huub Veldhuijzen en Dorien Hoogenboom. Wilt u ook meer weten? Geef u snel op.

Wanneer: vrijdagavond 25 augustus, 20.45 uur
Waar: Liederik 15, 1678 JC Oostwoud
Kosten: IVN en KNNV leden betalen € 2,- pp. Niet-leden € 4,-
Aanmelden bij: ria@ivn-westfriesland.nl

Zie jij een vleermuis? Activiteit voor kinderen
De kans is groot dat je nog nooit een echte vleermuis hebt gezien. De vleermuis is een nachtdier, maar waar is hij overdag? Wat drinkt hij? Wat eet hij? Is hij gevaarlijk? Zaterdagmiddag 26 augustus is er een kinderexcursie georganiseerd door het IVN onder leiding Huub, Dorien en Ria.  Zij kunnen je heel veel over vleermuizen vertellen en hopelijk krijg je ze ook nog te zien. Kom je ook?

Deze bijzondere activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. We gaan op zoek naar de slaapplaatsen van de vleermuizen, we tellen hoeveel vleermuizen er in de kasten zitten. Je hoort allerlei leuke feitjes over het leven van de vleermuizen: misschien kunnen we ze horen met de BAT detector. We vertellen over de verschillende soorten vleermuizen en weet je wel dat de vleermuizen lange afstand reizigers zijn? Kom dit alles te weet én nog veel meer op deze spannende kinderexcursie van het IVN West-Friesland.

Vanaf 4 jaar kun je meedoen én papa en mama mogen natuurlijk ook mee!

Wanneer: zaterdagmiddag 26 augustus, 15.30 uur
Waar verzamelen: P. plaats Liederik 15, 1678 JC Oostwoud
Kosten: IVN en KNNV leden betalen € 2,- pp. Niet-leden € 4,- Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis, dat is mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van ABZ Seeds Andijk
Aanmelden bij: ria@ivn-westfriesland.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl