28°C
Scattered clouds

Martinuscollege bouwt aan de toekomst

Na eerder al een vleugel op de tweede etage te hebben gemoderniseerd, is het op het Martinuscollege in Grootebroek nu tijd voor nog meer verbeteringen. Een nieuwe entree, een vernieuwde vleugel op de eerste etage en een vernieuwde bakkerij en keuken worden in de periode tot en met de zomervakantie gerealiseerd.

Maatwerkonderwijs

“Wij richten ons op maatwerk voor onze leerlingen en dat betekent dat ook de ruimtes die we voor dit onderwijs tot onze beschikking hebben, maatwerk moeten kunnen bieden”, aldus algemeen directeur Kees van Bergeijk. Zo komen er met de aanstaande verbouwing nog meer flexibel in te delen ruimtes en meer werkplekken waar leerlingen in kleine groepen zelfstandig of onder begeleiding van leraren aan het werk kunnen.

Herkenbaarheid

Daarnaast wordt met de inrichting weer een stap gezet in de herkenbaarheid. Van Bergeijk: “Het is straks direct zichtbaar wat je kunt leren in welk deel van ons gebouw. Ons science lab en creatief atelier zijn daar al mooie voorbeelden van. Straks is er ook een herkenbare ‘talenvleugel’.

Modern en toekomstgericht

Ook de bakkerij en de keuken van de school worden in een nieuw jasje gestoken. “De apparatuur en het meubilair is aan vervanging toe en als je als school modern en toekomstgericht onderwijs wilt bieden, moet de omgeving hierbij aansluiten”, vertelt Van Bergeijk. De verwachting is dat de verbouwingen bij de start van het nieuwe schooljaar afgerond zijn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl