12°C
Broken clouds

Martinus Pop Up Camping heeft haar deuren geopend

Donderdag 23 september opende de Martinus Pop Up Camping in Grootebroek haar deuren voor de eerstejaars leerlingen. Na een periode van wennen aan een nieuwe school sloten de leerlingen hun introductieperiode af met leuke workshops, een spooktocht, een eerste schoolfeest en een overnachting op de pop up schoolcamping.

Spannende overstap

 “Een nieuwe omgeving, nieuwe leraren, nieuwe klasgenoten en andere vakken. Het is voor kinderen een hele stap en vaak ook best spannend om van de basisschool naar de middelbare school te gaan”, vertelt sectordirecteur vmbo Jan Jacob Jaasma. Om kinderen te helpen bij deze overstap, is er al voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag waarbij de kinderen de school en hun nieuwe klasgenoten alvast wat beter leren kennen. Na de zomervakantie startee de echte introductie met leuke kennismakingsactiviteiten. Om deze introductieperiode groots af te sluiten, organiseerde de school nu voor het eerst de Martinus Pop Up Camping.

Faciliteiten op school

Waar een aantal eindexamenklassen op kamp gingen elders in het land, hield de school dit activiteit bewust dicht bij huis. Jaasma: “Als je de school goed wilt leren kennen, is het wel zo praktisch als je dan ook in die school bent. Daarnaast hebben we met al onze faciliteiten natuurlijk ook alles in huis om er op en om onze school een geweldig feest van te maken”.

Vol programma

‘s Middags werden eerst de tenten opgezet en het kampeerterrein verkend. Er kwam een centrale verzamelplaats waar kinderen wat konden drinken, elkaar konden treffen, spelletjes konden doen, muziek konden maken of gewoon even konden relaxen. Een duik nemen in een reuze ballenbak behoorde ook tot de mogelijkheden. Voor alle kinderen stond ook een workshop op het programma: van klimmen in het klimbos tot koken of een dj workshop. Na een gezamenlijke maaltijd was het tijd voor een spooktocht, een film en het eerste schoolfeest. “Ik weet niet of er die nacht veel geslapen wordt, maar ‘s morgens na de ochtendgymnastiek en het ontbijt wordt de camping weer opgebroken en kunnen de kinderen thuis uitrusten en nagenieten”, aldus Jaasma.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl