6°C
Overcast clouds

Lies Turksma ontvangt Gouden Haring 2023

De Gouden Haring is door de carnavalsvereniging de Haringhoppers in 1979 ingevoerd met als doel de ‘gewone’ Enkhuizer te eren voor het vrijwilligerswerk dat hij of zij in onze gemeenschap verricht.

Het opspelden van de Gouden Haringspeld, gebeurt traditioneel tijdens de seniorenmiddag. Vandaag, maandag 20 februari is de 41e speld uitgereikt en daarmee de 41e burger van Enkhuizen in het zonnetje gezet. Dit jaar is de eer te beurt gevallen aan: Lies Turksma. Turksma is als vrijwilliger een echte duizendpoot.

Naast haar functie als voorzitter van St. Comité 21 mei 1572 werkt ze ook als redacteur en eindredacteur bij het jazztijdschrift Hot News. Verder zet ze zich in voor het feestelijke jubileum van Sgt. Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen, dat komend jaar dertig jaar bestaat.

Jarenlang heeft ze een radioprogramma gemaakt voor Radio Enkhuizen, een talkshow waarbij vele gasten bij haar aanschoven, van prins carnaval tot de burgemeester, voor een goed gesprek en mooie muziek. Vele organisaties weten haar te vinden als er wat geregeld of georganiseerd moet worden. Ook voor Vrijwilligerspunt Westfriesland is Lies actief: ze helpt bijvoorbeeld ieder jaar mee op de Westfriese Beursvloer. Ze leest ook 1 keer per week voor in het Zuiderzeemuseum, is suppoost en gids voor Oud Enkhuizen.

Dit doet zij met tomeloze inzet. Lies staat altijd klaar voor een ander en is bijzonder hulpvaardig. Dit alles op een manier die vrijwel niet te evenaren is en daarom de Gouden Haring als genoemd meer dan rechtvaardig maakt en als dank van de gehele bevolking van Haringdonk geldt.

Wij hebben daarom gemeend dat Lies Turksma de Gouden Haring dubbel en dwars heeft verdiend, aldus voorzitter André Stuut.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl